Ηχορύπανση: Μισές δουλειές από Κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση καλείται να καταθέσει και νομοσχέδιο για επαναφορά προνοιών του ποινικού κώδικα που αφορούν την πάταξη της ηχορύπανσης από την Αστυνομία

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τη συζήτηση και την έγκριση του νομοσχεδίου σχετικά με την άρση της ισχύος του νόμου όσον αφορά τα κέντρα αναψυχής και την ηχορύπανση χρέωσε στη Βουλή ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος με χθεσινές δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ. Ωστόσο, μετά από επικοινωνία που είχε ο «Πολίτης» μαζί του χθες, προκύπτει ότι ο κ. Καρούσος έκανε την πιο πάνω δήλωση έχοντας πληροφορηθεί από κυβερνητική πηγή ότι μαζί με το νομοσχέδιο για επ’ αόριστο αναστολή του νόμου κατά της ηχορύπανσης (επειδή αδυνατεί να τον εφαρμόσει επί του παρόντος η εκτελεστική εξουσία) θα κατατίθετο ή ίσως και να έχει ήδη κατατεθεί και νομοσχέδιο για την επαναφορά σε ισχύ προνοιών του ποινικού κώδικα που απέδιδαν λόγο και ρόλο στην Αστυνομία, σε ό,τι αφορά την ηχορύπανση, ώστε να αντιμετωπιστεί, έστω με τις παλιές και ανεπαρκείς πρόνοιες, το σοβαρό πρόβλημα της ηχορύπανσης.


Πληροφορούμαστε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή (από το Υπουργείο Δικαιοσύνης) νομοσχέδιο για επαναφορά παλιών ρυθμίσεων του ποινικού κώδικα στη Βουλή. Συνεπώς, όπως επισήμανε στον «Πολίτη» η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, αν εγκριθεί το νομοσχέδιο για αναστολή του νέου νόμου που ισχύει από 1/1/2017, όπως ζητά ο δήμαρχος, τότε καμία ελπίδα δεν θα υπάρχει για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και η αναρχία θα επεκταθεί επ’ αόριστο.
Ο κ. Καρούσος κατέστησε σαφές στον «Πολίτη» πως η δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ότι «σωστά κατατέθηκε από την κυβέρνηση σχετικό νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα αναφερόμενα ζητήματα, εντούτοις η Βουλή εδώ και δύο εβδομάδες δείχνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση» και η έκκλησή του στην Επιτροπή Εσωτερικών «να θέσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη τάχιστα» και «να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το ζήτημα η νομοθετική εξουσία» συνδέονται άμεσα με την ταυτόχρονη επαναφορά των παλιών ρυθμίσεων του ποινικού κώδικα, διαφορετικά αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι η ασυδοσία θα συνεχιστεί.


Από πλευράς της η κυρία Μαύρου ανέφερε στον «Πολίτη» ότι ένας από τους λόγους που η επιτροπή δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει το νομοσχέδιο είναι ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν κατέθεσε πρόταση, μέσω νομοσχεδίου, ως προς το τι θα ισχύσει κατά το διάστημα της αναστολής του νόμου. Η κυρία Μαύρου συμφωνεί ότι η επαναφορά των προνοιών του ποινικού κώδικα θα ήταν μια κάποια λύση για το μεσοδιάστημα. Επιπλέον, η επιτροπή ζητά η αναστολή να είναι για συγκεκριμένο διάστημα και όχι επ’ αόριστον.
Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας επανέλαβε μέσω του «Π» ότι το πρόβλημα της ηχορύπανσης είναι πάρα πολύ σοβαρό και απασχολεί έντονα τους τουρίστες. «Καταστρέφουμε τον τουρισμό με αυτήν την αναρχία», τόνισε.


Επιστροφή
στην αρχή