Η Κάθλιν φεύγει, η Τζούντιθ έρχεται - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

H κ. Γκάρμπερ βρίσκεται στην αμερικανική διπλωματική σκηνή από το 1984, ενώ διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λετονία από το 2009 μέχρι το 2012

Η Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ θα διαδεχθεί την Κάθλιν Ντόχερτι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τη διαδοχή της κ. Ντόχερτι, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί σύντομα από τη Γερουσία. Η θητεία της Κάθλιν Ντόχερτι, που βρίσκεται στο νησί μας από το 2015 όταν και διαδέχθηκε τον Τζον Κόινγκ, ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους.

H κ. Γκάρμπερ βρίσκεται στην αμερικανική διπλωματική σκηνή από το 1984, ενώ διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λετονία από το 2009 μέχρι το 2012.

Η 57χρονη, μαμά δύο παιδιών, έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ διετέλεσε μεταξύ άλλων, Οικονομική Σύμβουλος στη Μαδρίτη και Διευθύντρια Βορειοκεντρικής Ευρώπης στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων.

Αυτή τη στιγμή είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ωκεανών, Περιβάλλοντος και Επιστήμης του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Επιστροφή
στην αρχή