«Η Τζέση Παπουτσή έφυγε με παράπονο και σε παρακαλώ γράψτο αυτό»

BUZZLIFE /PEOPLE

Άνθρωπος της ψυχής της, φίλος της, συνεργάτης της στο θέατρο και κουμπάρος της. Ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου μιλά για την Τζέσυ του

Ο Δημήτρης Αποστόλου, ο σεναριογράφος που όλοι αγάπησαν τις σειρές που δημιούργησε μαζί με το άλλο καλλιτεχνικό μισό του, τον Αλέξανδρο Ρήγα, μίλησε για τη Τζέση Παπουτσή, τη δική του Τζέση, στο Down Town. Ο Δημήτρης έκλεισε σε λίγες λέξεις το παράπονο της ηθοποιού, που σκόρπιζε απλόχερα αγάπη.

“Κάποια στιγμή, το 2007, η Τζέσυ Παπουτσή δουλεύει μαζί με τη Μάγδα Πένσου στο Αλίκη. Εγώ και η Μάγδα έχουμε αποφασίσει να παντρευτούμε και ψάχνουμε κουμπάρους. Στο διάλειμμα της παράστασης λέω στη Τζέσυ να μας παντρέψει.

“Στις 7/7/07 θα παντρευτούμε στο Παρίσι και θα είσαι κουμπάρα. Απλώς ράψου”. Της ήρθε σοκ, λιποθύμησε και βγαίνοντας στη σκηνή πιάνει τη Μάγδα και της λέει: «μου κάνει πλάκα έτσι;». Μέχρι τον Ιούλιο με είχε ζαλίσει στις ερωτήσεις: “Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να είμαι εγώ;”, Μήπως να βρείτε έναν πλούσιο κουμπάρο;” κ.ο.κ.

Ταξιδεύουμε τελικά, όλοι μαζί για τον γάμο στο Παρίσι. Η Τζέσυ δεν έχει ξαναπάει στη Γαλλία και της φαίνονται όλα περίεργα. Κάνουμε και μια στάση στην Παναγιά των Παρισίων όπου της φοράω κάτι αυτιά του Γκούφι και κάνει σαν μικρό παιδί. Το προηγούμενο βράδυ του γάμου βγαίνουμε να δειπνήσουμε και γυρίζει η Τζέσυ και μου λέει: “η γυναίκα σου, να ξέρεις, είναι ματιασμένη”. Να μην τα πολυλογώ, από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι το Ποτάμι –περισσότερη από μια ώρα με τα πόδια- η Τζέσυ ξεμάτιαζε τη Μάγδα στον δρόμο και σταυροκοπιόταν, και έλεγε προσευχές και έκλαιγε από το μάτι και την κοίταζαν έκπληκτοι οι Παριζιάνοι. Και στο εστιατόριο που καθίσαμε μετά για φαγητό, την ξεμάτιαζε στα κρυφά σταυροκοπώντας την κάτω από το τραπέζι. Επίσης όπως μάθαμε ύστερα, όλο τον καιρό πριν τον γάμο, πήγαινε στον Άγιο Εφραίμ, τον Κυπριανό και τον Τρύφωνα για να μας «διαβάσει» να πάει καλά ο γάμος.

Η Τζέσυ Παπουτσή έφυγε με παράπονο και σε παρακαλώ να το γράψεις αυτό. Την εκμεταλλεύτηκαν πολλοί στον χώρο. Άνθρωποι που στήριξε και ευεργέτησε. Η Τζέσυ, πέθανε η μάνα της, και την επόμενη μέρα, βγήκε και έπαιξε. Η Τζέσυ, σκοτώθηκε όλο το σόι του άνδρα της σε τροχαίο, και την ίδια μέρα βγήκε και έπαιξε. Ακούραστη και πιστή στην Τέχνη της μέχρι το τέλος. Ο πιο γενναιόδωρος ηθοποιός που μάλλον πέρασε ποτέ από το ελληνικό σανίδι».


Επιστροφή
στην αρχή