Οι Τουρκικές Αερογραμμές και το βασικό ερώτημα

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Όσο το τραβάει ο οργανισμός μας, το δούλεμα της φουστανέλας θα είναι μέρος της ζωής μας. Και δυστυχώς, θα μας αξίζει. Απόλυτα.

Ίσως να είναι και τυχαίο.

Ίσως πάλι να είναι άλλο ένα απότοκο των εκλογών και της κακής απόδοσης διαφόρων, η οποία απόδοση, εάν μιλάμε για τον ΔΗΣΥ, δείχνει να οδηγεί σε τάσεις επανόδου στον… φουστανελλισμό.

Η μέθοδος, αν και δεν είναι πια τόσο αποτελεσματική, είναι δοκιμασμένη. Και έχει να κάνει με τον χειρισμό σίγουρα όχι των εξυπνότερων ψηφοφόρων, αλλά των πλέον σημαντικών. Ενός όχλου, ενός πυρήνα πολύ ευάλωτου σε πατριωτικές ιαχές. Τόσο στον ΔΗΣΥ όσο και σε άλλα κόμματα.

Κάποτε τους βγαίνει, κάποτε όχι. Και κάποτε οδηγεί απλώς σε μια σύγχυση, όπως η ιστορία Αναστασιάδη στην Πόλη, όταν τα βρόντηξε και έφυγε με αφορμή την πρόσκληση Ακιντζί σε ένα δείπνο αρχηγών κρατών, το οποίο τελικά δεν ήταν τέτοιο, και την άβολη απόδοση της αντίδρασης αργότερα στην πρόθεση για συνάντηση Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Αν είχε άδικο ο Πρόεδρος να αντιδράσει; Όχι. Ο βαθμός της αντίδρασης ήταν το θέμα. Η υπερβολή η οποία κόντεψε να προκαλέσει ζημιά στη διαπραγμάτευση και η οποία ξεφούσκωσε με έναν εξίσου θεαματικό τρόπο: με ένα τηλεφώνημα Μπαν και με τον Πρόεδρο την ίδια μέρα να τραβάει σχοινιά και να παίζει σκατούλλικα με τον κ. Ακιντζί σε εκδήλωση με παιδιά.

Οι φουστανέλες μπήκαν αθόρυβα, αν και θεαματικά, στο ντουλάπι. Δεν φορέθηκαν πολύ. Όμως ο πυρήνας που λέγαμε το έχαψε μια χαρά.

Δεν ξέρω λοιπόν εάν και το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στο ίδιο πλαίσιο ή εάν επρόκειτο για απλή ανοησία. Όμως, η σύμπραξη και του υπουργείου Εξωτερικών σ’ αυτό το νούμερο με τα διαβήματα (!) ώστε να μας δοθεί το δικαίωμα να μην προβάλλουμε διαφημίσεις της Turkish Airlines ως χορηγού του Euro 2016 με βάζει σε υποψίες…

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία ανάλυσης της γελοιότητας του πράγματος. Είναι, λέει, η αερογραμμή της χώρας που κατέχει τη μισή μας χώρα και πετάει σε ένα παράνομο Ερτζάν.

Ένα παράνομο αεροδρόμιο, βεβαίως, το οποίο εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούμε να το χρησιμοποιούμε νόμιμα με βάση τον Κανονισμό 866/2004 της ΕΕ τον οποίο είχε φέρει πίσω η κυβέρνηση Παπαδόπουλου από ένα ταξίδι στο οποίο είχε πάει για μαλλί και γύρισε γουλί. Εξ ου και το ότι η μοναδική δίωξη Ε/Κ που το χρησιμοποίησε κατέρρευσε στο δικαστήριο.

Πέραν τούτου, το να κάνουμε εμείς –με βούλα του ΥΠΕΞ κιόλας και στο όνομα του αγώνα ενάντια στην κατοχή– τα ρεζιλίκια που έκανε η Τουρκία πριν από 30 χρόνια στη Γιουροβίζιον εις βάρος μας, δείχνοντας διαφημίσεις όταν βγαίναμε στη σκηνή, δεν μας τιμά καθόλου. Ούτε σοβαρότητα βγάζει.

Το μόνο που εξυπηρετεί είναι την πρώτου επιπέδου χειραγώγηση ενός όχλου ευάλωτου ακόμη –παρά τα όσα πάθαμε– σε τέτοια «πατριωτικά» παιγνίδια πολιτικών. Ειδικά μέσω γηπέδων. Και με κόστος το να δείχνουμε προς τα έξω γραφικοί, διότι κανείς δεν κατανοεί γιατί τα κάνουμε αυτά. Πλην, φυσικά, εκείνων που θα δεχτούν το τουρκικό επιχείρημα ότι «οι Ελληνοκύπριοι» είναι τόσο προκατειλημμένοι που έκοψαν μέχρι και τις Τουρκικές Αερογραμμές και τις διαφημίσεις τους. Αυτών μόνο.

Αντί κλεισίματος, η εξήγηση της φωτογραφίας: ο Παναθηναϊκός παίζει τιμωρημένος (25/10/13) σε ουδέτερη έδρα σε αγώνα για την «Turkish Airlines Euroleague», το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Πλάνα από το οποίο μεταδίδουν όλα τα κανάλια, συνεχώς. Και το ΡΙΚ φυσικά.

Στο δάπεδο αλλά και παντού οι διαφημίσεις των Τουρκικών Αερογραμμών. Έβαλα μερικές, σε κύκλους, στη φωτογραφία. Μου την έστειλε ένας φίλος και συνάδελφος, με την παρατήρηση ότι οι τέσσερις κερκίδες ονομάζονται: Κερύνεια, Αμμόχωστος, Καρπασία και Μόρφου.

Είναι βέβαια στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Εάν απορείτε για το πόσο ηλίθιους μας θεωρούν, σας έχω ένα καλύτερο ερώτημα: πόσο δίκαιο έχουν τελικά;

Υστερόγραφο ηλεκτρονικής έκδοσης: Και όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE οι Τουρκικές Αερογραμμές, είναι και... ο καλύτερος πελάτης μας! Κάντε κλικ εδώ


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Χειροπέδες στα χέρια που αρνούνται να πιάσουν όπλο

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 14:57 (τελευταία ενημέρωση 14:57)

ΑΠΟΨΗ

Συντελεστές Τάσσου από Αναστασιάδη

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 12:24 (τελευταία ενημέρωση 12:24)

ΑΠΟΨΗ

Σειρά: #Pellotopos. Σήμερα, η επιτομή!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

Επιστροφή
στην αρχή