Οι Τ/κ διαδηλώνουν κατά της οικονομικής κρίσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» και «Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη».

Διαδήλωση με αίτημα την επιβίωση της τ/κ κοινότητας απέναντι στην «εισαγόμενη κρίση» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της κατεχομενης Λευκωσίας οι τ/κ συντεχνίες που συμμετέχουν στην Συνδικαλιστική Πλατφόρμα, στην οποία ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ της λύσης του Κυπριακού.

Στα πανό που προπορεύονταν της πορείας αναγράφονταν συνθήματα όπως «Δεν θέλουμε εξάρτηση, θέλουμε ανεξαρτησία», «Λύση από τον τόπο μας, όχι εισαγομένη, ομοσπονδιακή Κύπρος», «Σεβασμό στην πολιτική βούληση, όχι στα πακέτα της επιβολής». Στην πορεία συμμετείχαν και ανεξάρτητες φεμινιστικές και άλλες ομάδες, με συνθήματα όπως «Ομοσπονδία, φεμινισμός, εδώ και τώρα».

 

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» και «Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη».

Η πορεία, με σύνθημα «Συλλαλητήριο κοινοτικής επιβίωσης ενάντια στην εισαγόμενη κρίση»,  ξεκίνησε αργά το απόγευμα από τον εμπορικό δρόμο του Ντερέμπογιου και κατέληξε μπροστά στη «βουλή», κοντά στα τείχη της κατεχόμενης παλιάς Λευκωσίας, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της «Afrika» καθώς η τουρκική «πρεσβεία».

Η διαδήλωση άγγιξε αναπόφευκτα και το Κυπριακό, καθώς οι συντεχνίες έχουν κατ’ επανάληψη συνδέσει τη σημερινή οικονομική κρίση στα κατεχόμενα με την μη επίλυσή του και την ανυπαρξία νομισματικής πολιτικής στην «ΤΔΒΞ» λόγω της εξάρτησης από την τουρκική λίρα.

Σημειώνεται ότι ακροδεξιοί του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, του οποίου τα γραφεία βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή», επιχείρησαν να προκαλέσουν με συνθήματα και σημαίες τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να προκληθούν επεισόδια.

 


Επιστροφή
στην αρχή