Η Snapbox Holdings αρωγός στη βελτίωση του κυπριακού οικοσυστήματος

ΑΓΟΡΑ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εταιρεία Snapbox Holdings συμμετείχε στη μεγάλης κλίμακας δενδροφύτευση της Green Cyprus στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο

Με στόχο να συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής της Πέτρας του Ρωμιού καθώς και να αναδείξει τη σημασία της δενδροφύτευσης, η Snapbox Holdings, μέλος του Ομίλου εταιρειών Steelnet συμμετείχε στην εκδήλωση της Green Cyprus, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. 

Δέντρα όπως φιστικιές, κυπαρίσσια, χαρουπιές και άγριες ελιές φυτεύτηκαν σε μια προσπάθεια ανάπλασης της περιοχής και της δημιουργίας ενός βιώσιμου οικοσυστήματος για τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο της συνεισφοράς της, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά για τη δεντροφύτευση, ενώ τα μέλη του προσωπικού της αγκάλιασαν θερμά την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας στην εκδήλωση με τις οικογένειές τους.

Σε δηλώσεις του, ο Αντρέι Φόκιν, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Steelnet και της Snapbox Holdings, αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης δράσεων που στοχεύουν στην προστασία των φυσικών οικοτόπων και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετείχαμε στην κοινή αυτή προσπάθεια, στηρίζοντας την πρωτοβουλία δενδροφύτευσης της Green Cyprus στην Πέτρα του Ρωμιού. Για τη Snapbox Holdings, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και εστιάζουμε παράλληλα σε δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα».

Ο κ. Fokin υπογράμμισε πως η κοινωνική ευθύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της Snapbox Holdings και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της. «Το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι διαχρονικό. Άλλωστε, ένας από τους κυριότερους επιχειρηματικούς εταίρους μας είναι η Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK), η οποία διαθέτει ετησίως σημαντικά κονδύλια για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η MMK πρόκειται να διαθέσει πέραν των €500 εκατ. για την ενίσχυση οικολογικών δράσεων μέχρι το 2025. Αυτή η προσέγγιση αντανακλάται τώρα και στην Κύπρο όπου θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα που θέτει η ρωσική εταιρεία».

Τα περιβαλλοντικά επιτεύγματα της  ΜΜΚ, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής χάλυβα της Ρωσίας, ήταν το αντικείμενο μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Λευκωσία. Επικεφαλής της ΜΜΚ είναι ο επιφανής επιχειρηματίας, Βίκτορ Ράσνικοφ, ο οποίος, υλοποιώντας ένα εκτεταμένο εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα, οδήγησε στη ραγδαία μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Συμπληρώνοντας 16 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην κυπριακή αγορά, ο Όμιλος Steelent παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω των εταιρειών του, όπως οι Snapbox και Mintha Holdings καθώς και άλλες επενδυτικές επιχειρήσεις.

 


Επιστροφή
στην αρχή