Η συνεισφορά της Κυριακής - Το 8,5% του εβδομαδιαίου τζίρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το 8,5% του τζίρου γίνεται πλέον τις Κυριακές (8,9 εκατ. το 2014), ενώ μειώθηκαν κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες ο τζίρος της Πέμπτης

Πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με την επέκταση του ωραρίου υπεραγορών και στο απόγευμα της Τετάρτης αλλά και την Κυριακή. Ασχέτως των εργασιακών ζητημάτων που ηγέρθησαν, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς αν όντως η Κυριακή είναι στις προτιμήσεις του καταναλωτή, και αν ναι, από ποιες μέρες μειώθηκε ο τζίρος, και άρα οι επισκέψεις των καταναλωτών, για να αυξηθεί αυτός της Κυριακής.

Συγκρίνοντας το πρώτο τετράμηνο του 2013, όταν οι υπεραγορές λειτουργούσαν με το παλιό ωράριο με το αντίστοιχο του 2014, όταν προστέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και η Κυριακή, προκύπτουν τα ακόλουθα: το 8,5% του τζίρου γίνεται πλέον τις Κυριακές (8,9 εκατ. το 2014), ενώ μειώθηκαν κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες ο τζίρος της Πέμπτης και 2,7 μονάδες της Παρασκευής και του Σαββάτου, με το τελευταίο να παραμένει ωστόσο η πιο δημοφιλής μέρα για τους καταναλωτές. Επίσης, αυξήθηκε λόγω και της λειτουργίας του απογεύματος ο τζίρος της Τετάρτης κατά 2,6 μονάδες, ενώ μικρή πτώση, περίπου 1%, καταγράφεται στον τζίρο της Δευτέρας και Τρίτης.

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή