Η συμβουλή του Λανς Αρμστρονγκ για το νέο σκάνδαλο ντόπινγκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο Λανς Αρμστρονγκ εμφανίστηκε σίγουρος, ότι η εικόνα του Κρις Φρουμ κηλιδώθηκε για πάντα, μετά την διαπίστωση πως έκανε χρήση αναβολικών ουσιών

Ο Λανς Αρμστρονγκ εμφανίστηκε σίγουρος, ότι η εικόνα του Κρις Φρουμ κηλιδώθηκε για πάντα, μετά την διαπίστωση πως έκανε χρήση αναβολικών ουσιών τον Γύρο της Ισπανίας.

Ο τέσσερις φορές του Γύρου της Γαλλίας, υποστήριξε ότι οι τιμές της ουσίας salbutamol, ήταν πάνω από το όριο, λόγω θεραπευτικής χρήσης.

«Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να μιλήσει για την κατάσταση αυτή,» είπε ο 47χρονος  Αμερικανός  ποδηλάτης, που έχασε και τους επτά τίτλους του στον Γύρο της Γαλλίας, εξαιτίας ντόπινγκ.

«Δεδομένης της διαδικασίας, θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει τι συνέβη. Μπορεί ακόμη και να είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αλλά αμαυρώθηκε για πάντα. Η ζημιά έγινε», είπε.

Παραδέχθηκε ότι έχει μέρος της ευθύνης για την κατάσταση της εικόνας που παρουσιάζει η ποδηλασία: «Μπορώ να πω ότι έχω κάνει λάθη. Ναι, είμαι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος γι 'αυτό που υπάρχει και προσπαθώ να αναλάβω κάποιες ευθύνες».


Επιστροφή
στην αρχή