Οι προεδρικές θα κρίνουν την ύπαρξη του ΔΗΚΟ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ /ΘΟΥΚΥΣ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος βέβαια λόγω της διά βοής έγκρισης της υποψηφιότητάς του νομιμοποιείται να αφήσει το θέμα για αργότερα

Τελικά, αυτές οι εκλογές, έχουμε την εντύπωση, θα κρίνουν και την ίδια την ύπαρξη του ΔΗΚΟ. Υπό κανονικές συνθήκες το κόμμα αυτήν τη στιγμή δεν έχει εκλελεγμένη ηγεσία αφού εντός του Δεκεμβρίου θα έπρεπε να γίνει καταστατικό και εκλογικό συνέδριο. Ο Νικόλας βέβαια λόγω της διά βοής έγκρισης της υποψηφιότητάς του νομιμοποιείται να αφήσει το θέμα για αργότερα.

Ξενίζει βέβαια το ότι το έκανε χωρίς καμία θεσμική θωράκιση από τα σώματα του κόμματός του. Δεν θα έπρεπε, λένε κάποιοι ΔΗΚΟϊκοί, να είχε ληφθεί μια απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο και ακόμα να ορισθεί μια ημερομηνία μετά τις εκλογές για καταστατικό ή εκλογικό συνέδριο; Γιατί δεν το κάνει; Κάποιοι που δεν τον χωνεύουν, λένε ότι δεν το κάνει διότι ελέγχει το κόμμα με κάποιους δικούς του και δεν έχει ανάγκη από δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιοι άλλοι βέβαια γνώστες των διαδικασιών αλλά και ενδιαφερόμενα μέλη του ενδιάμεσου έχουν πιο σύνθετη άποψη. Όπως αναφέρθηκε στη στήλη, το ΔΗΚΟ μετά τις εκλογές δεν θα παραμείνει ως έχει. Θα ιδρυθεί ένα νέο κόμμα ενσωματώνοντας όλες τις συνιστώσες του ενδιάμεσου.

Ένα νέο κόμμα, δηλαδή, στο οποίο θα χωράει η ΕΔΕΚ του κ. Σιζόπουλου, η κ. Θεοχάρους και τα απομεινάρια της, ο κ. Παύλος Μυλωνάς και η ομάδα του, αλλά και ο κ. Στέλιος Πλατύς και οι πεντέξι οπαδοί του. Ίσως και ο κ. Μαυροβουνιώτης και οι αξιόγραφοι. Οπότε δεν θα μπορούσε από τώρα ο Νικόλας να εξαγγείλει συνέδριο του ΔΗΚΟ διότι θα δυσαρεστούσε όλους αυτούς που προσδοκούν μια θέση ή ένα αξίωμα στο νέο κόμμα που θα ιδρυθεί μετά τις εκλογές. Εν τοιαύτη περιπτώσει, πάντως, ίσως υπάρξουν προβλήματα με κάποια στελέχη του σημερινού ΔΗΚΟ που παραμένουν διότι σκέφτονται το κόμμα τους. Υπό την έννοια ότι θα τεθεί μια κρίσιμη ερώτηση: Πού θα χωρέσουν όλοι οι καινούργιοι; Εμείς πάντως σημειώνουμε το εξής. Αν ο Νικόλας περάσει στον δεύτερο γύρο, η υπόθεση νέο κόμμα θα είναι πιο εύκολη από το να μην περάσει. Σε περίπτωση που μείνει τρίτος, ίσως ο καθένας προτιμήσει να 'χει το μαγαζάκι του. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως το πολιτικό brand που λέγεται ΔΗΚΟ θα περάσει από τεράστια κρίση.


Επιστροφή
στην αρχή