Η PrimeTel επενδύει στην Ψηφιακή Κύπρο

ΑΓΟΡΑ
Ο επικεφαλής της PrimeTel, Ερμής Στεφάνου αναφέρει ότι όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.

Με τη θεματική “Big Data for Big Impact” η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών τίμησε τη φετινή 17η Μαΐου, Διεθνή Μέρα Τηλεπικοινωνιακών. Η θεματική επικεντρώνεται στη σημασία των Μεγάλων Δεδομένων για την ανάπτυξη και στοχεύει στο να ανακαλύψει πως τα ατελή, περίπλοκα και συχνά άμορφα δεδομένα μπορούν να μετατραπούν σε σημαντική πληροφορία στο πλαίσιο ενός περιεχομένου. 

Χαιρετίζοντας την Διεθνή Μέρα Τηλεπικοινωνιών, ο διευθύνων σύμβουλος της PrimeTel, Ερμής Στεφάνου αναφέρει ότι όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό του τομέα τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.

«Η PrimeTel όλα αυτά τα χρόνια της δραστηριοποίησής της στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών υπήρξε οδηγός στις εξελίξεις και ως οδηγός επιθυμεί να συνεχίσει, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και εφαρμόζοντας τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς με στόχο να γεφυρωθεί γρήγορα το ψηφιακό χάσμα, καθιστώντας την Κύπρο πρότυπο ψηφιακής ανάπτυξης», προσθέτει ο κ. Στεφάνου.

10 PRIMETEL ψηφιακές δράσεις 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των προσπαθειών για περισσότερη ψηφιακή Κύπρο η PrimeTel δρομολογεί μια σειρά από δράσεις:

Δίκτυα Νέας Γενιάς: Η PrimeTel ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιλοτική λειτουργία της πρωτοποριακής τεχνολογίας Fiber to the Building (FTTB) και ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Κύπρο τη σταδιακή διάθεση υπηρεσίας σταθερού Internet υπερύψηλων ταχυτήτων μέσω οπτικών ινών κατευθείαν στο σπίτι των συνδρομητών.

4G Smartphone για όλους: Η PrimeTel προωθεί την χρήση έξυπνων συσκευών. Επί του παρόντος, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν 4G Smartphone και 500ΜΒ σε όλους τους νέους και υφιστάμενους συνδρομητές της, με επιπρόσθετη επιδότηση συσκευής έως και 500 ευρώ.

Άφοβη χρήση δεδομένων: H εταιρεία ενημερώνει τους συνδρομητές της με δωρεάν SMS, πριν την εξάντληση του δωρεάν GB προγράμματός τους, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θέλουν ένα από τα οικονομικά πακέτα επέκτασης χρήσης, ενώ ενημερώνονται για το υπόλοιπο της χρήσης τους στέλνοντας δωρεάν SMS.

Έρευνα και Καινοτομία: Η PrimeTel συμμετέχει σε 5 ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αποκτώντας τεχνογνωσία και διαμορφώνοντας ενεργά τεχνολογικές λύσεις που αφορούν υποδομές και υπηρεσίες 5ης Γενιάς (5G), σύγκλιση δικτύων, ασφάλεια, ενεργειακή απόδοση και ανακύκλωση συσκευών.

Ομάδα Άμεσης Σύνδεσης: Στέλνοντας δωρεάν SMS από το κινητό σας στο 8585, ένας εκπρόσωπος της PrimeTel θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει τηλεφωνικώς ή με μια επίσκεψη στο χώρο σας για όλα τα προγράμματα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και τηλεόρασης.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Η PrimeTel διοργανώνει παρουσιάσεις σε σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η εταιρεία καλεί όσα σχολεία ενδιαφέρονται να δεχθούν αντιπροσωπεία της για την οργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης να επικοινωνήσουν στο: internetsafety@prime-tel.com

Λύσεις για την επιχείρηση: Με τις λύσεις PrimeTel Business, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναβαθμίσουν την τεχνολογική υποδομή τους και να βασιστούν σε μοντέλα οικονομικής λειτουργίας. Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους μπορούν να επικοινωνήσουν με την PrimeTel για διευθέτηση συνάντησης με συμβούλους της εταιρείας.

Ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής: Η PrimeTel εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας βασισμένες στο Cloud, οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και δίνουν ώθηση στην παραγωγικότητα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την ασφάλεια που προσφέρουν τα ιδιόκτητα, πιστοποιημένα με ISO, Data Centers της PrimeTel.

Internet of Things: Η PrimeTel προσφέρει πλήθος νέων εφαρμογών και υπηρεσιών που αξιοποιούν τις τεράστιες δυνατότητες διασύνδεσης συσκευών, συστημάτων και αισθητήρων στο διαδίκτυο σε τομείς όπως: αυτοκίνηση, ενέργεια, υγεία, κατασκευές και δημόσιες μεταφορές. Ήδη, περισσότερα από 2000 κυβερνητικά οχήματα είναι εφοδιασμένα με τη λύση PrimeTel Fleet που αναμένεται να φέρει σημαντικές εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκπτώσεις για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ: Με στόχο ο κόσμος της επικοινωνίας να είναι προσιτός σε όλους, η PrimeTel στέκεται δίπλα σε αυτούς που την έχουν περισσότερη ανάγκη προσφέροντας εκπτώσεις μέχρι 30% σε πολύτεκνες οικογένειες αλλά και άτομα με αναπηρίες.

Η διεθνής ημέρα τηλεπικοινωνίας σε αριθμούς

- Το 79% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ το έκαναν μέσω του smartphone τους.

- Οι περισσότεροι χρήστες διαδικτύου μέσω smartphone εντοπίστηκαν στην Ισπανία (93%), την Κύπρο και την Ολλανδία (88%, αντίστοιχα), την Κροατία (87%), την Αγγλία (86%) και την Δανία (85%).

- Η χρήση διαδικτύου στην ΕΕ μέσω κινητού υπολογιστή άγγιξε το 64%, από σταθερό υπολογιστή έφθασε στο 54%, ενώ το 44% των χρηστών διαδικτύου το έκανε μέσω του tablet.

- Στην Κύπρο, παρόλο που η συμμετοχή σε δραστηριότητες ηλεκτρονικής τραπεζικής (37%) και ηλεκτρονικών αγορών (38%) αυξήθηκε, τα επίπεδα αυτά παραμένουν αρκετά χαμηλότερα από τους μέσους όρους της ΕΕ (59% και 66%, αντίστοιχα).

- Η Κύπρος κατατάσσεται 21η ως προς τη συνολική συνδεσιμότητα, ωστόσο το 2016 σημείωσε σημαντική πρόοδο από την άποψη της προσφοράς: οι σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις καλύπτουν πλέον το 100% των νοικοκυριών.

- Στην Κύπρο ενώ, η διείσδυση των σταθερών ευρυζωνικών επικοινωνιών (72%) είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ (74%), οι συνδρομές σταθερού διαδικτύου σε συνδέσεις υψηλής ταχύτητας αποτελούν μόλις το 4 % (έναντι 37 % σε επίπεδο ΕΕ).

- Κάλυψη 4G υπάρχει στην Κύπρο, ωστόσο, μόνο στο 64 % των νοικοκυριών, έναντι 84% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ.

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ

Μανία για ζυμαρικά Combino, ένα μάθημα μαγειρικής για την οικογένεια

Πολίτης News, 12:26 (τελευταία ενημέρωση 12:26)

ΑΓΟΡΑ

McDonald's Player Escort - 2018 FIFA WORLD CUP

Πολίτης News, 10:31 (τελευταία ενημέρωση 10:31)

ΑΓΟΡΑ

Το My Emirates Pass επανέρχεται δίνοντας κίνητρο για επίσκεψη στα ΗΑΕ

Πολίτης News, 18.06.2018

Επιστροφή
στην αρχή