Οι πιο συχνές απορίες αντρών και γυναικών για τα μαλλιά

BUZZLIFE /HEALTH

Ο Αντώνης Σερδάρης μάς λύνει τις πιο συχνές απορίες αντρών και γυναικών, τόσο για την τριχόπτωση, αλλά και γενικότερα για θέματα που αφορούν τα μαλλιά

Οι πιο συχνές απορίες αντρών και γυναικών, τόσο για την τριχόπτωση, όσο και γενικότερα για θέματα που αφορούν τα μαλλιά, πηγάζουν συνήθως από αντιλήψεις που κινούνται ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι ειδικοί στα Τριχολογικά  Κέντρα HAIRLIFE CLINICS.

Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης πέφτουν;
Όχι. Τα μαλλιά που  τοποθετούνται μετά από μεταμόσχευση στο σημείο που παρατηρείται πρόβλημα τριχόπτωσης δεν πέφτουν ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλλιά της δότριας περιοχής, δηλαδή της πίσω και πλάγιας περιοχής του κεφαλιού, έχουν την ιδιότητα να μην πέφτουν ποτέ.

Η μεταμόσχευση είναι η μόνη λύση για την τριχόπτωση;
Όχι. Η μεταμόσχευση είναι μόνο μία εκ των λύσεων που υπάρχουν. Το κάθε περιστατικό, αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει, προτείνεται η πιο καλή λύση. Αυτή μπορεί να είναι μια θεραπεία ή λύσεις μη χειρουργικές, οι οποίες μάλιστα δίδουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η τριχόπτωση είναι κληρονομική;
Η κληρονομικότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα ευθύνης για την τριχόπτωση. Όχι όμως τον μοναδικό. Άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση είναι το άγχος, η κακή διατροφή, η έλλειψη σιδήρου, ορμονικές διαταραχές, εξαντλητικές δίαιτες και πολλοί άλλοι.

Οι γυναίκες δεν κάνουν φαλάκρα;
Η τριχόπτωση, δεν βλέπει φύλο. Μεγάλο ποσοστό γυναικών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Εκδηλώνεται όμως με διαφορετικό τρόπο. Η απώλεια μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής, στις γυναίκες, γίνεται σχεδόν ομοιόμορφα. Αντίθετα, οι άντρες χάνουν τα μαλλιά τους πιο έντονα σε συγκεκριμένα σημεία όπως στην κορυφή του κεφαλιού.

Το κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά;
Ναι, υπό την έννοια ότι κόβονται τα καταστραμμένα σημεία της τρίχας. Καθώς η τρίχα μεγαλώνει, γίνεται πιο λεπτή και απαλή. Όταν λοιπόν κόβουμε το σημείο αυτό, αφήνουμε το υγιές μέρος και άρα τα μαλλιά μας φαίνονται πυκνά. Το σίγουρο όμως, είναι ότι το κούρεμα δεν αυξάνει τις τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής.

Η καθημερινή απώλεια μαλλιών είναι ένδειξη τριχόπτωσης;
Όχι απαραίτητα. Όλοι οι άνθρωποι χάνουν καθημερινά μαλλιά αλλά αντικαθίστανται. Στην περίπτωσης της τριχόπτωσης αντικαθίστανται με μικρότερο ρυθμό και σε βάθος χρόνου εμφανίζεται η φαλάκρα.

Του Αντώνη Σερδάρη
Κλινική Μαλλιών HAIRLIFE CLINICS
Λευκωσία Τηλ. 22 499 111, Λεμεσός 25 385 000
www.hairlifeclinics.com

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή