Η Παροικία των Μαννών κλειδώνει. Οι υπόλοιποι πώς;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Η Κυβέρνηση, ναι, σκόρπισε γέλιο με την απαίτηση να κλειδώσει ένα non paper ως κεκτημένο (νεκρών) συνομιλιών, όμως τα μεγάλα αστέρια ήταν αλλού...

Ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέει μια ρήση. Διάολος δεν υπάρχει βέβαια, από ένα επίπεδο αντίληψης και πάνω τουλάχιστον, αλλά είναι γεγονός πως εκείνη η λεπτομέρεια είναι το καταφύγιο της ουσίας των πραγμάτων συχνά, ειδικά της άβολης ουσίας τους.

Πώς είναι ο πατριωτισμός το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων; Έτσι.

Οι λεπτομέρειες λοιπόν. Κι αν μιλάμε για αυτή την (ελαφρώς) boring από κάποια άποψη, τώρα που το Κυπριακό «εξεδήμησε», συζήτηση για το non paper Γκουτέρες και τον καβγά που προκάλεσε η αποκάλυψη της ύπαρξής του από τον τιτάνα της ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛικής διπλωματίας Νίκο Κοτζιά, οι λεπτομέρειες κρύβουν όλα τα λεφτά.

Για την ίδια την υπόθεση με το έγγραφο, τα πράγματα είναι νομίζω ξεκάθαρα. Είτε γνωστοποιήθηκε είτε δεν παρουσιάστηκε στους πολιτικούς αρχηγούς, η ουσία είναι πως διαβάζοντας το τι περιέχει, ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία που θα είχε η αξιοποίησή του και το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργούσε, για πρώτη μάλιστα φορά, η προσέγγιση αυτή από τον νέο γ.γ. του ΟΗΕ.

Αυτό βεβαίως εάν κάποιοι είχαν επιδιώξει να συζητηθεί. Διότι, πέρα από εκείνο το θαυμάσιο και στα όρια του ανεκδότου «δεν συζητήθηκε διότι υπήρχε ένταση», το οποίο λογικά θα πρέπει να μας οδηγήσει και στο συμπέρασμα πως όλα τα άλλα που συζητήθηκαν, καταγράφοντας πρόοδο, έγιναν σε ένα κλίμα όπου όλοι μαζί τραγουδούσαν και έπιναν, ώσπου ήρθε η άτιμη η ένταση…

… πέρα λοιπόν από αυτό το χαριτωμένο όσο και απίστευτο που ακούσαμε, είναι ξεκάθαρο πια ότι κάποιοι δεν φρόντισαν να εκμεταλλευθούν εκεί την ευκαιρία. Και βεβαίως το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί. Όπως και μία πιθανή απάντηση είναι πως όλα τα άλλα εκείνη τη μέρα και πιο πριν φώναζαν ότι στόχος δεν ήταν να κλειδώσει η λύση αλλά να… κλειδωθεί.

Με την ελπίδα πως κάποιοι θα τη βρουν ζωντανή και μετά τις εκλογές.

Αντί της εκμετάλλευσης λοιπόν αυτής της πολύ σημαντικής εξέλιξης η οποία, ναι, δεν είχε να κάνει με τις εγγυήσεις αλλά με τα στοιχεία που εμπεριείχε θα βοηθούσε απίστευτα το θέμα της Ασφάλειας και της ασφάλειας γενικότερα στη σκέψη του καθενός, αντί αυτού λοιπόν, το θέμα αφέθηκε. Και όταν το πέταξε ο Κοτζιάς στην κουβέντα, η κυβέρνηση αμολήθηκε και άρχισε να φωνάζει πως πρέπει να κλειδώσει ως… κεκτημένο των συνομιλιών!

Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση ο οποία σκιζόταν, όπως και ο υπόλοιπος θίασος, ενάντια στην επιδιαιτησία. Η οποία κυβέρνηση, τα λέει αυτά την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέει πως η διαδικασία των συνομιλιών έχει τελειώσει, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλά για άλλες οδούς αναζήτησης λύσης και ο γ.γ. του ΟΗΕ σε συνέχεια του «καλή τύχη» που μας ευχήθηκε δεν βλέπει δυνατότητα συνομιλιών στο άμεσο μέλλον. Και περιμένει αυτή η κυβέρνηση να την πάρει κανείς στα σοβαρά.

Κάτι που βεβαίως, δεν πρέπει να αποκλείουμε. Το να την πάρει κανείς στα σοβαρά εννοώ. Εδώ μόνο. Καθώς, το παράλληλο σύμπαν το οποίο ενεργοποιείται και στο οποίο μεταφέρεται με πολιτική μαεστρία ένα σημαντικό μέρος της ε/κ κοινότητας μετά από κάθε μεγάλο fuckup της ηγεσίας μας, όπως και ο βαθμός της ανοησίας ανάμεσα στους πρόθυμους μετανάστες στο σύμπαν αυτό, υπό πατριωτικές ιαχές πάντοτε, είναι δύο στοιχεία ικανά να προκαλέσουν τα πάντα. Τα πάντα όμως.

Ακόμα και να πάρει κανείς τα περί κλειδώματος ενός… non paper το οποίο δεν συζητήθηκε καν, ως κεκτημένο σε μια διαδικασία που έχει ναυαγήσει! Θα μου πείτε, η κυβέρνηση γιατί τα λέει; Διότι ξέρει σε ποιους απευθύνεται. Είναι σε live link με την παροικία των μαννών. Σ’ αυτό και σε πολλά άλλα. Αυτή και όλοι οι άλλοι. Έχουν τα κόμματά τους εκεί. Όπως και στις κανονικές παροικίες.

Στις λεπτομέρειες πάντα και αυτό: στον καβγά που ξέσπασε, ο μεν Παπαδόπουλος έσπευσε να στηρίξει, πρώτη φορά εδώ και χρόνια, κάπως τον Αναστασιάδη, λέγοντας πως το non paper ετέθη και συζητήθηκε, ο δε Σιζόπουλος ήταν ο… ήρωας της ημέρας.

Μιλώντας στην Κατερίνα Ηλιάδη χθες, στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, διέψευσε στην ουσία τον Παπαδόπουλο, τον υποψήφιο που στηρίζει, λέγοντας πως το έγγραφο δεν συζητήθηκε στην Ελβετία και πως το άκουσε προχθές από τα ΜΜΕ! Για να προσθέσει πως στο Κραν Μοντανά γινόταν «επιλεκτική ενημέρωση των μελών του Εθνικού».

Με άλλα λόγια, είπε, πως εάν ο Νικόλας δεν ψεύδεται (πράγμα σπάνιο) και ενημερώθηκε (α) είχε προνομιακή ενημέρωση, (β) ότι τον ίδιο γραμμένο τον είχε ο Πρόεδρος ενώ ενημέρωνε και τον Νικόλα και πως (γ) ούτε ο ίδιος ο Νικόλας δεν τον ενημέρωσε για κάτι τόσο σημαντικό.

Εάν όμως ο Νικόλας δεν λέει (πάλι) ψέματα και όντως ενημερώθηκε και συνεπώς, στέκει αυτό που λέει ο Σιζόπουλος, το πολιτικό μυαλό του το οποίο πολύ δεν το λες δεν τον βοηθά να καταλάβει ότι γίνεται ρεζίλι;

Επίσης, εάν όντως ισχύει αυτό και ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Νικόλα αλλά όχι τον Άντρο Κυπριανού, υπάρχει κανείς με… πολλές αμφιβολίες ακόμη; Για την κατάληξη λέω και την πρόθεση που από νωρίς φάνηκε ότι υπήρχε για να καταλήξουμε εκεί.

Και εάν έχει, γιατί; (!)


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Δεν υπάρχει κανείς που ζητά να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι των ανθρώπων;

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 17:28 (τελευταία ενημέρωση 17:28)

ΑΠΟΨΗ

Πολεμάτε μας. Θα νικήσουμε...

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 13:22 (τελευταία ενημέρωση 13:22)

ΑΠΟΨΗ

Ακραία καιρικά φαινόμενα και ιστορικές ακρότητες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ, 12:06 (τελευταία ενημέρωση 12:06)

Επιστροφή
στην αρχή