Η ομιλία έφηβου που έκανε τον προπονητή του να κλάψει (video)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

H ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό για έναν πόντο και ο Τερέλ Τζόουνς έβγαλε μια ανατριχιαστική ομιλία που συγκίνησε τον προπονητή του

Το Eufaula High School είχε να πάρει πρωτάθλημα από το 1999 και φέτος βρέθηκε στον τελικό της πολιτείας, όμως έχασε με έναν πόντο από το Sylacauga.

Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής Τερέλ Τζόουνς έβγαλε μια ανατριχιαστική ομιλία μετά το τέλος του αγώνα, στην οποία αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, Μάικλ Σμιθ, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του...

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Eufaula βρέθηκε στον τελικό της Πολιτείας. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα ο κόουτς Σμιθ μου είπε: "Αν θέλεις να κατακτήσεις το Πολιτειακό Πρωτάθλημα πρέπει να είσαι διαφορετικός. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν πρωταθλητές". Δεν θα ξεχάσω ποτέ κάθε λέξη που μου είπε. Κάθε δευτερόλεπτο που βρισκόμουν στο παρκέ, σκεφτόμουν πως πρέπει να είμαι διαφορετικός. Πρέπει να ξεχωρίσω, για να δείξω ότι είμαι διαφορετικός, επειδή θέλω να είμαι πρωταθλητής.

Σήμερα βρεθήκαμε έναν πόντο μακριά από το πρωτάθλημα. Ξέρω όμως ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά στα αποδυτήρια έχουν σπουδαίο μέλλον μπροστά τους. Γιατί όλα αυτά που έχω περάσει, τα περνάνε αυτοί τώρα. Και θα περάσουν κι άλλα και θα γίνουν ακόμα καλύτεροι. Αυτός ο τύπος που κάθεται λίγο πιο πέρα (σ.σ έδειξε τον Smith) είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην ζωή μου. Δεν θα τον άλλαζα για τίποτα», ήταν τα λόγια του.


Επιστροφή
στην αρχή