Η μισή Κυβέρνηση ψηφίζει Πρωταρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Πού θα πάνε διακοπές ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί. Γιατί δεν θα γίνει φέτος η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος.

Στην Κύπρο ο Αύγουστος είθισται να αποτελεί μήνα διακοπών. Οι επιχειρήσεις κλείνουν για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, η Λευκωσία αδειάζει και μόνο οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι στα φόρτε τους... Ακόμη και οι πολιτικοί κάνουν «ανακωχή» στις καθημερινές τους συγκρούσεις και λογομαχίες. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς να τους ακούσει...

 Οι θερινές διακοπές, λοιπόν, δεν ισχύουν μόνο για τους κοινούς θνητούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί της Κυβέρνησής του και οι στενοί του συνεργάτες αναζητούν κι αυτοί λίγη δροσιά στον καύσωνα και λίγη ηρεμία μετά από έναν χρόνο έντασης. Ήδη βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα και οι διακοπές για τα μέλη της Κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει... Από την χθεσινή μας επίσκεψη στο Προεδρικό επικρατεί απόλυτη ηρεμία...

 Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται συν γυναιξί και τέκνοις (και τα εγγόνια του φυσικά) στη Ρόδο για να περάσει μία χαλαρή εβδομάδα. Την επομένη της επιστροφής του από το νησί των Ιπποτών, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη, ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος όπου θα περάσει τον Δεκαπενταύγουστο. Την προεδρική κατοικία ο Πρόεδρος την χαίρεται και την απολαμβάνει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. «Είναι τόπος σύναξης με τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Είναι η μόνη του ξεκούραση που του προσφέρει ηρεμία και γαλήνη και οικογενειακή θαλπωρή», είπε στο politis.com.cy στενός του συνεργάτης. Εκεί δουλεύει – όλο και κάποια εκκρεμότητα θα προκύψει - διαβάζει και κάνει περιπάτους στη φύση.

 Φέτος ο κ. Αναστασιάδης δεν θα παραθέσει στο προεδρικό εξοχικό το... πατροπαράδοτο γεύμα που ακολουθεί την αυγουστιάτικη συνεδρία του υπουργικού Συμβουλίου. Μόνο τέσσερις υπουργοί θα βρίσκονται στην Κύπρο εκείνες τις ημέρες – την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι άλλοι επτά θα λείπουν. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει απαρτία και θα ήταν άσκοπη μια σύναξη. Η επόμενη συνεδρία θα γίνει στις 24 Αυγούστου στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Σε επικοινωνία του politis.com.cy με εννέα υπουργούς ή με στενούς τους συνεργάτες, έχουμε μάθει πού και πώς θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι περισσότεροι από αυτούς, έξι συνολικά υπουργοί από τους 11, θα περάσουν οπωσδήποτε κι από τον Πρωταρά! Εκεί θα μπορούσε ενδεχομένως να κανονίσει για το Υπουργικό του 15Αυγούστου ο Νίκος Αναστασιάδης...

 Ας αρχίσουμε από τον Γιώργο Λακκοτρύπη μιας και είναι ο αρμόδιος υπουργός για τον Τουρισμό. Όπως ο ίδιος μας είπε, επιλέγει εντός αυτό το καλοκαίρι. Να διαφημίσει και το τουριστικό προϊόν του τόπου του. Οι διακοπές του ξεκινάνε την Δευτέρα κι ετοιμάζεται για βουτιές στις όμορφες θάλασσες της περιοχής. Ο Γ. Λακκοτρύπης έχει σπίτι στον Πρωταρά και εκεί θα την αράξει. Οικογενειακώς..

 Ο Νίκος Κουγιάλης την βγάζει κάθε χρόνο μία τουλάχιστον εβδομάδα στον Πρωταρά. Φέτος οι διακοπές του ξεκινούν από τις 7 Αυγούστου μέχρι και τις 15.«Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι συνώνυμες με τον Πρωταρά», μας είπε ο ίδιος. «Να υποστηρίξουμε το προϊόν του τόπου μας»... Έκανε βεβαίως και τη βόλτα του στο Λονδίνο όπου πήγε για να παραστεί στην αποφοίτηση της δεύτερής του κόρης.

 Λίγες μέρες στον Πρωταρά θα περάσει και ο Μάριος Δημητριάδης. Ο υπουργός Μεταφορών θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο παραλιακό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου, ενώ λίγες μέρες θα περάσει και με την οικογένειά του στην Πάφο απ’ όπου κατάγεται. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ως αρμόδιος για τα θέματα ναυτιλίας, θα κάνει και μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο με την οικογένειά του και με παρέα οικογενειακών φίλων.

 Πρωταρά επιλέγει και ο Κώστας Καδής. Κάθε καλοκαίρι, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο Υπουργός  Παιδείας περνά δυο-τρεις μέρες στο σπίτι του μεγάλου αδελφού του στον Πρωταρά όπου γίνεται η μεγάλη μάζωξη της οικογένειας. Τα τρία αδέλφια μαζί με τις οικογένειές τους. Λίγες μέρες θα τις περάσει και στο πατρικό του στον Λυθροδόντα, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και μια επίσκεψη στον Κάθηκα όπου βρίσκεται το σπίτι του αδελφικού του φίλου Μιχάλη. Ήδη οι οικογένειες των δύο έχουν κάνει τον Ιούλιο μία εβδομάδα διακοπές και περιδιάβαση στην ήσυχη και πανέμορφη περιοχή του Νυμφαίου και των Πρεσπών. Έμειναν σε αγροτουστικό κατάλυμα και έκαναν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές – δεν γίνεται διαφορετικά για έναν υπουργό Παιδείας! – στο καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου αλλά και στις πανέμορφες λίμνες απ’ όπου περνούν εκατοντάδες χιλιάδες αποδημητικά πουλιά. Άλλωστε αυτό είναι και το ερευνητικό του ενδιαφέρον: τα θέματα αειφόρου ανάπτυξης και άγριας ζωής.

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εκτελών και χρέη υπουργού Εσωτερικών λόγω της απουσίας στο εξωτερικό του Σωκράτη Χάσικου, φέτος δεν σκοπεύει να κάνει πολυήμερες διακοπές. Όπως μας διαβίβασε, με χαρτοφυλάκιο δύο υπουργείων στο χέρι, πού μπορεί να πάει κανείς και να περάσει ήρεμα; Την ερχόμενη εβδομάδα θα πηγαινοέρχεται στον Πρωταρά όπου θα βρίσκεται η οικογένειά του.

 Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν έχει τίποτα σίγουρο ακόμη για διακοπές στο εξωτερικό. Υπάρχει μια σκέψη για κάποιο θέρετρο στην Ελλάδα, αλλά αποφάσεις ακόμη δεν λήφθηκαν από την οικογένεια. Όπως μας είπε ο ίδιος το μόνο σίγουρο είναι η Πόλη Χρυσοχούς όπου δεν χρειάζεται να κάνει κράτηση... Ως γνωστό η οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή.

 Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για νησί στην Ελλάδα. Απέφυγε να μας αποκαλύψει σε ποιο νησί θα πάει... Ελλάδα επέλεξε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όταν επιστρέψει με το καλό θα πάει με την οικογένειά του στην Πάφο λίγες μέρες και στη Λεμεσό.

Στο εξωτερικό βρίσκεται αυτές τις μέρες και ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, αλλά δεν μάθαμε πού. Όπου κι εάν πήγε να του ευχηθούμε καλή ξεκούραση. Να γεμίσει τις μπαταρίες και να επιστρέψει πίσω δυνατός να αρχίσει την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων. Πάντως οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε πως θα περάσει κι αυτός από τον Πρωταρά όπου διατηρεί το εξοχικό του,

 Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρο, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα μείνει Κύπρο. Παρότι νιόπατρος ο κ. Πετρίδης δεν κανόνισε μήνα του μέλιτος απορροφημένος προφανώς απ’ τα μεταρρυθμιστικά ζητήματα. Και η Κύπρος φυσικά μια χαρά είναι, φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση και καλή παρέα.

 Όσο για τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη, για αυτόν δεν έχει διακοπές! Ο Υπουργός παντρεύεται τον Σεπτέμβρη και βρίσκεται σε περίοδο πυρετωδών προετοιμασιών. Η ώρα η καλή Υπουργέ. Οι διακοπές για αργότερα...

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική της βοήθεια - Ποσό ρεκόρ για το 2019

Πολίτης News, 13:00 (τελευταία ενημέρωση 13:00)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Ψηφοφορία για το plan B του Brexit στις 29 Ιανουαρίου

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 12:59 (τελευταία ενημέρωση 12:59)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φόνος Λεμεσού: 8ήμερη κράτηση στα τρία αδέλφια - Προς πλήρη εξιχνίαση

Πολίτης News, 12:39 (τελευταία ενημέρωση 12:39)

Επιστροφή
στην αρχή