Η McLaren εξετάζει το ενδεχόμενο της Mercedes

AUTO /MOTORSPORTS
Σύμφωνα με πηγές του Motorsport.com, η McLaren εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Mercedes για προμήθεια κινητήρων.

Τα προβλήματα με τη μονάδα ισχύος των Ιαπώνων ταλαιπώρησαν την McLaren στις φετινές χειμερινές δοκιμές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτή η αδυναμία της Honda να βρει λύσεις στα ζητήματα απόδοσης και αξιοπιστίας του κινητήρα της έχει οδηγήσει την ομάδα του Woking να εξετάζει τι εναλλακτικές διαθέτει.

Και τούτο, διότι η αγωνιστική κατάπτωση των Βρετανών επηρεάζει απόλυτα και το προφίλ της ομάδας, η οποία θέλει οπωσδήποτε μία μεγάλη χορηγία το 2018. Συζητήσεις μεταξύ των δύο συμβαλόμενων μερών έλαβαν χώρα στη Βαρκελώνη και ζητήθηκε από τη Honda να πιέσει τα πράγματα και να λύσει τα θέματα που έχουν ανακύψει. Ωστόσο, φαίνεται πως η εμπιστοσύνη της McLaren έχει κλονιστεί και για αυτό είχε αρχικές συζητήσεις με τη Mercedes για μία επανένωση των δύο εταιριών, χωρίς να παίρνει αρνητική απάντηση.

Εκπρόσωπος της ομάδας σχολίασε: «Μαζί με τη Honda εξετάζουμε διάφορες επιλογές, αλλά δεν θα σχολιάσουμε πάνω στις εικασίες των Μέσων.» Βέβαια, πρέπει να γίνει κατανοητό πως το συμβόλαιο που ισχύει ανάμεσα σε McLaren και Honda τις δεσμεύει για ακόμα 7 χρόνια και θα είναι δύσκολο να καταφέρει η βρετανική ομάδα να το σπάσει και να ξεκινήσει την συνεργασία της με μία άλλη εταιρία. Όλα θα φανούν από την πρόοδο που θα σημείωσουν οι Ιάπωνες στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Sauber-Honda από την επόμενη χρονιά

Πολίτης Auto, 22:11 (τελευταία ενημέρωση 22:11)

AUTO

Μεγάλη ανατροπή και νίκη για τον Neuville στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 20:28 (τελευταία ενημέρωση 20:28)

AUTO

Πρώτη νίκη στην καριέρα του Bottas

Πολίτης Auto, 20:19 (τελευταία ενημέρωση 20:19)

Επιστροφή
στην αρχή