Οι μαθητές επέστρεψαν, οι υπόλοιποι ακόμη ψάχνονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

01
07

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η Κυβέρνηση έκανε τις υποχωρήσεις της και έδωσε περιθώριο στον διάλογο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές, πιστοί στο ραντεβού τους για τη νέα σχολική χρονιά. Αγκαλιές, φιλιά και πολλά πηγαδάκια ανάμεσα στους μαθητές που «πόζαραν» στον φωτογραφικό φακό του politis.com.cy. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και εκπαιδευτικούς, με το αδιέξοδο στην Παιδεία να παραμένει.

Προ 4ης Ιουλίου

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ  Χάρης Χαραλάμπους επιβεβαίωσε την επιστροφή στην προ της 4ης Ιουλίου κατάσταση.

Ο κ. Χαραλάμπους αρνήθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί κατέρχονται σε λευκή απεργία αφού όπως είπε θα γίνει και η κατανομή σε τμήματα και θα κάνουν μαθήματα. Από σήμερα τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά είπε ο κ. Χαραλάμπους.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο κουδούνι με απειλή απεργίας

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Μέχρι το βράδυ δεν έφτασε καμιά πρόταση στα χέρια του Υπουργού αναφορικά με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η Κυβέρνηση έκανε τις υποχωρήσεις της και έδωσε περιθώριο στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του από δω και πέρα.

Τώρα θα πρέπει να αρχίσει ο διάλογος επί της ουσίας για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό της παιδείας είπε ο Εκπρόσωπος.

Σε παρατήρηση ότι πιθανόν οι εκπαιδευτικοί να κατέλθουν σε απεργία ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους  και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

* Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης

 


Επιστροφή
στην αρχή