Η κυβέρνηση διέλυσε την ομοσπονδία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η FIFA αναμένει περισσότερη πληροφόρηση για τα γεγονότα στην Αίγυπτο και, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, είναι πολύ νωρίς να κάνει ανακοινώσεις για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων μετά τη διάλυση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (EFA), ως επακόλουθο των συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς μετά από ποδοσφαιρικό...

 

Η FIFA αναμένει περισσότερη πληροφόρηση για τα γεγονότα στην Αίγυπτο και, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, είναι πολύ νωρίς να κάνει ανακοινώσεις για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων μετά τη διάλυση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (EFA), ως επακόλουθο των συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ.

 

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Καμάλ αλ Γκανζούρι, είπε σε έκτακτη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο ότι διέλυσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και απέλυσε τον κυβερνήτη του Πορτ Σάιντ, μετά την τραγωδία των 71 νεκρών σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο στάδιο της πόλης με τη λήξη του αγώνα της τοπικής αλ-Μάσρι με την αλ-Αχλί Καΐρου.

 

Η κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA και για το λόγο αυτό προβλέπονται ποινές αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες στις χώρες που τους παραβαίνουν.

 

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές αναλυτική έκθεση για όσα διαδραματίστηκαν και τα οποία είχαν αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να γνωρίσει ακόμη μία μεγάλη τραγωδία, ενώ υποσχέθηκε να παράσχει στην ομοσπονδία της χώρας κάθε δυνατή βοήθεια.


Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίγα λόγια, πολλή δουλειά στην ΑΕΛ - Δεν φαίνονται οι απουσίες

ΣΑΒΒΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ, 14:05 (τελευταία ενημέρωση 14:05)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανόρθωση: Μένει μέχρι να φύγει το τιμ του Λέβι - Λόγοι αρχής

Πολίτης Sports, 13:50 (τελευταία ενημέρωση 13:50)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξέθεσε -ξανά- τους παίκτες του ο Μουρίνιο!

Πολίτης Sports, 13:32 (τελευταία ενημέρωση 13:32)

Επιστροφή
στην αρχή