Η κουλτούρα είναι τουριστικό πλεονέκτημα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Σάββας Περδίος, COO της Louis Hotels μιλά στον «Π» για τη σημασία της αυθεντικότητας στην τουριστική βιομηχανία του τόπου μας

Με βάση πρόσφατη έρευνα της Thomas Cook, το 93% των πελατών απολαμβάνουν την εμπειρία της τοπικής κουλτούρας των χωρών που επισκέπτονται, ενώ ξεχωρίζουν μέρη με τοπικά χαρακτηριστικά. Καθώς η Κύπρος ετοιμάζεται για ένα ακόμη… θερμό καλοκαίρι στον τουριστικό τομέα, ο Σάββα Περδίος, COO της Louis Hotels, μίλησε στον «Π» για τη σημασία που έχει η αυθεντικότητα στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Ωστόσο τι εννοούμε όταν λέμε κουλτούρα; Είναι μόνο ο πολιτισμός και η ιστορία; Σίγουρα είναι και αυτά - αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι η κουζίνα, οι γεύσεις, τα αρώματα, η μουσική και η συνολικότερη εμπειρία γύρω από τον επισκέπτη.

«Με μια μεγάλη παράδοση που αριθμεί αρκετούς αιώνες ζωής, η κυπριακή και ελληνική κουζίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής γαστρονομικής κουλτούρας», εξηγεί ο κ. Περδίος αναφερόμενος σε ένα από τα πρώτα πράγματα που έχουν στο μυαλό τους οι τουρίστες που έρχονται στο νησί: το φαγητό. Χαλλούμι, αναρή, ζιβανία, κουμανταρία, κουπέπια, λουκούμι Γεροσκήπου, κουφέτα αμυγδάλου, σουτζούκκος και πολλά άλλα εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς είναι διαθέσιμα στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Louis Hotels.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Περδίος, οι επισκέπτες των ξενοδοχείων της Louis Hotels θέλουν να εμπλακούν στα ήθη, τα έθιμα και τον εγχώριο πολιτισμό της Κύπρου και της Ελλάδας, να αισθανθούν ότι συνεισφέρουν στην οικονομία και κοινωνία του τόπου - γι' αυτό και η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός μοναδικού travel guide για τους συγκεκριμένους προορισμούς.

 «Το επόμενο διάστημα προχωρούμε σε αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις των ξενοδοχειακών μας μονάδων»

Ποια είναι η φιλοσοφία σας γύρω από το φαγητό, το ποτό και γενικότερα την εστίαση των τουριστών;
Πολλοί επισκέπτονται την Κύπρο και την Ελλάδα για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η γαστρονομία τους. Με μια μεγάλη παράδοση που αριθμεί αρκετούς αιώνες, η κουζίνα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής γαστρονομικής κουλτούρας. Και αυτό είναι κάτι που έχουμε ήδη εντάξει στη φιλοσοφία μας μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε το «Meze by Elliniko», το εστιατόριό μας που μένει μακριά από τη φιλοσοφία της μερίδας και που υπηρετεί τον παραδοσιακό μεζέ. Ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να βιώσουν τη γνήσια ατμόσφαιρα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Θέλουμε να προσφέρουμε ξεχωριστές στιγμές σε όποιον επισκέπτεται αυτές τις δύο χώρες, να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία που χτίζεται γύρω από την αυθεντικότητα. Αυθεντικότητα που έχει να κάνει με τις πρώτες ύλες των τροφίμων και των ποτών, τη διακόσμηση, το ύφος και την ατμόσφαιρα των χώρων μας και σίγουρα με την ευγένεια και την προθυμία του προσωπικού μας. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που πήραμε τη στρατηγική επιλογή να επενδύσουμε τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό και ελληνικό πρωινό.

Αναφερθήκατε στο κυπριακό πρωινό. Βραβευτήκατε στον συγκεκριμένο τομέα. Τι σημαίνει για τη Louis Hotels μια τέτοια διάκριση;
Πράγματι, στα τέλη Νοεμβρίου κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία Cyprus Breakfast στην έκθεση «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – HO.RE.CA. 2017». Το χρυσό μετάλλιο αποτελεί δικαίωση για εμάς γιατί αφενός επιβραβεύεται η επιλογή μας να εντάξουμε την κυπριακή κουλτούρα στο πιο βασικό γεύμα, αφετέρου στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η χώρα έχει πολλά ακόμη να δώσει στον τουριστικό κλάδο. Και είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας.

Στόχος μας είναι εκτός από την άριστη ποιότητα και γεύση που προσφέρουμε στους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας, να αποτυπώσουμε και να μεταδώσουμε την αυθεντικότητα και την ατμόσφαιρα της Κύπρου. Εάν δει κανείς τον τρόπο που είναι στημένο όλο το κυπριακό και ελληνικό πρωινό στις μονάδες της Louis Hotels γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Θέλουμε οι τουρίστες να γεμίσουν εμπειρίες και να τις μεταφέρουν στις χώρες τους. Να γίνουν οι ίδιοι οι πρεσβευτές της κυπριακής κουλτούρας.

Έχουμε παρατηρήσει πως οι επισκέπτες των ξενοδοχείων μας θέλουν να έρθουν σε επαφή, έστω και για το σύντομο διάστημα παραμονής τους, με την τοπική κουλτούρα. Να μάθουν για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, να γνωρίσουν την κουζίνα και τις γεύσεις της, να εμπλακούν με τις τοπικές κοινότητες. Αυτό μας ώθησε στο να δημιουργήσουμε και το καλαίσθητο breakfast booklet για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν κι αυτοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ότι δεν είναι απλώς και μόνο καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών. Στη Louis Hotels έχουμε εγκαίρως κατανοήσει, υποστηρίζουμε και εξυπηρετούμε αυτήν τους την ανάγκη.

Με ποιους άλλους τρόπους το επιτυγχάνετε αυτό; Τι άλλο προσφέρουν οι εγκαταστάσεις της Louis Hotels;
Εδώ και καιρό έχουμε εντάξει στις παροχές μας θεματικές βραδιές. Για παράδειγμα τα ξενοδοχεία μας διοργανώνουν καθημερινά μπουφέ και, σίγουρα, η κυπριακή και η ελληνική κουζίνα έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα, δύο a-la-carte εστιατόρια της Louis Hotels προσφέρουν μοναδικές επιλογές και συμπληρώνουν το πακέτο των buffet γευμάτων, ενώ υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για τους vegetarian επισκέπτες μας.

Αλλά όπως είπαμε και πριν, δεν είναι μόνο η κουζίνα. Υπάρχουν οι θεματικές βραδιές αφιερωμένες στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σε εβδομαδιαία βάση, μάλιστα. Σε αυτές, οι επισκέπτες μας μπορούν να συνδυάσουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις με παραδοσιακές μουσικές και χορούς.

Όλες οι μονάδες μας παρέχουν ζεστή φιλοξενία, εξαιρετική σχέση αξίας-τιμής, εμπειρία της τοπικής ζωής και φιλική εξυπηρέτηση του πολύγλωσσου και καλά καταρτισμένου προσωπικού μας.

Η εμπειρία Louis είναι αυτό που μας διακρίνει. Μια πλήρης και ολοκληρωμένη εμπειρία ποιότητας και απόλαυσης που αρχίζει από τις προμήθειες από ντόπιους παραγωγούς, συνεχίζεται με την εμπλοκή του προσωπικού μας και ολοκληρώνεται με την υποστήριξη τοπικών πρωτοβουλιών.

"Θέλουμε να προσφέρουμε ξεχωριστές στιγμές σε όποιον επισκέπτεται την Κύπρο και την Ελλάδα, να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία που χτίζεται γύρω από την αυθεντικότητα"

Ποια είναι τα σχέδια της Louis Hotels για το 2018;
Ο όμιλος Louis έχει κάνει ένα συνολικό come back: διαγνώσαμε πρώτοι τα σημάδια της κρίσης, προσαρμόσαμε ανάλογα τις στρατηγικές μας, για να είμαστε σήμερα πιο δυνατοί και έτοιμοι από ποτέ να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες προκλήσεις.

Μια από αυτές είναι ο χειμερινός τουρισμός. Η Κύπρος παρέμεινε για μία ακόμη χρονιά ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες, συνεχίζοντας την «παράδοση» των τελευταίων ετών. Οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 3,6 εκατομμύρια και αυτή η αύξηση δείχνει αφενός πόσο καλά τα καταφέρνει η χώρα μας, αφετέρου μας κάνει να καταλάβουμε στην πράξη πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομία.

Τα ξενοδοχεία της Louis Hotels, το Hilton Park στη Λευκωσία και το Royal Apollonia στη Λεμεσό κινούνται προς την κατεύθυνση, της διεύρυνσης δηλαδή της θερινής σεζόν και της ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού. Σε αυτό βοηθά και το κλίμα της Κύπρου και συγκεκριμένα τον εξαιρετικά καλό καιρό κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι ξενοδοχειακές μονάδες μας υποδέχονται τουρίστες και επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντάς τους όλες τις ανέσεις και εξυπηρετώντας και τις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Η άλλη μεγάλη τάση είναι ο επαγγελματικός τουρισμός. Η κυπριακή αγορά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό προϊόν το οποίο μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών όλες τις εποχές του χρόνου. Οι σύγχρονες υπηρεσίες, οι ανταγωνιστικές τιμές, το εξαιρετικό value for money, η τοπική αυθεντικότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτά που κάνουν τους επισκέπτες να προτιμούν τα καταλύματα της Louis Hotels όταν έρχονται στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους, αφού κατά τη διαμονή τους σε αυτά έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε άνετα δωμάτια, να πραγματοποιούν τις εταιρικές τους συναντήσεις στους χώρους των ξενοδοχείων ή να διοργανώνουν συνέδρια στις ειδικές αίθουσες τους.

Όλα αυτά δεν μας εφησυχάζουν. Το επόμενο διάστημα προχωρούμε σε αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις των ξενοδοχειακών μας μονάδων. Έχουμε επενδύσει στρατηγικά σε αυτόν τον τομέα, αυξάνοντας σημαντικά τα standards των υπηρεσιών που παρέχουμε.

 

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενάμιση χρόνο για απαλλοτρίωση

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ, 16:18 (τελευταία ενημέρωση 16:18)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολή «Π»: Δεν εφησυχάζουν οι Φινλανδοί

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 15:51 (τελευταία ενημέρωση 15:51)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε απεξάρτηση άτομα τρίτης ηλικίας

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, 15:44 (τελευταία ενημέρωση 15:44)

Επιστροφή
στην αρχή