Η Κομισιόν καταχώρησε πρωτοβουλίες πολιτών για την ιθαγένεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /H ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Η απόφαση της Κομισιόν να καταχωρίσει την πρωτοβουλία αφορά μόνο το νομικό παραδεκτό της πρότασης.Η Κομισιόν δεν έχει αναλύσει την ουσία...

Το Κολέγιο Επιτρόπων αποφάσισε σήμερα να εγγραφεί επίσημα μια πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών με τίτλο «Μόνιμη ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κύριος στόχος της προτεινόμενης πρωτοβουλίας είναι να διασφαλίσει ότι η ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τα συναφή δικαιώματα της δεν μπορούν να χαθούν όταν επιτευχθούν. Οι διοργανωτές αναφέρουν ειδικότερα το πλαίσιο του Brexit και τη μελλοντική απώλεια της ιθαγένειας της ΕΕ και τα δικαιώματα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απόφαση της Κομισιόν να καταχωρίσει την πρωτοβουλία αφορά μόνο το νομικό παραδεκτό της πρότασης. Η Κομισιόν δεν έχει αναλύσει την ουσία σε αυτό το στάδιο.

Η εγγραφή της πρωτοβουλίας αυτής θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 2018, ξεκινώντας μια μονοετή διαδικασία συλλογής υπογραφών υποστήριξης από τους διοργανωτές της. Εάν η πρωτοβουλία λάβει ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης εντός ενός έτους, από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, η Κομισιόν θα πρέπει να αντιδράσει εντός τριών μηνών. Η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει είτε να ακολουθήσει την αίτηση είτε όχι, και σε αμφότερες τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξηγήσει τη συλλογιστική της.

Επιπλέον το Κολέγιο αποφάσισε σήμερα να καταχωρίσει μια ακόμα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών με τίτλο «Σταματήστε την ασιτία του 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού».

Οι αναφερόμενοι στόχοι της προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών είναι «να ωθήσει τις κυβερνήσεις να ασχοληθούν επειγόντως με το πρόβλημα της πείνας» και «να τονίσει ότι η ευθύνη για την εξάλειψη του προβλήματος εναπόκειται στις κυβερνήσεις». Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας έχουν καθορίσει έναν λεπτομερή κατάλογο δράσεων για τις οποίες καλούν την Επιτροπή να υποβάλει νομοθετικές προτάσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται δράσεις όπως η δημιουργία ενός προγράμματος για την παροχή κουπονιών τροφίμων και η μεταρρύθμιση των γεωργικών αγορών παραγώγων, καθώς και ένα νέο σύστημα ταξινόμησης για τα απορρίμματα τροφίμων με συναφείς στόχους και κανόνες επεξεργασίας. Ως προς το διαδικαστικό σκέλος ισχύει ότι και στην πρώτη περίπτωση.

#OurEuropeOurFuture

#ΗΕυρώπηΕίναιΤοΜέλλονΜας

ΚΥΠΕ

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήρθε και η Diversa - Ξεψαχνίζουν την Cobalt

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την αποκέντρωση εξουσιών τώρα «πήγαμε» στο ΝΑΤΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 10:00 (τελευταία ενημέρωση 10:00)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκρίζαραν ξανά τα χωράφια στη Δένεια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 10:00 (τελευταία ενημέρωση 10:00)

Επιστροφή
στην αρχή