Η Κύπρος τιμά σήμερα την επέτειο της 1ης Απριλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Από σήμερα 1η Απριλίου και για όλο τον Απρίλιο το ιστορικό ένθετο του «ΠΟΛΙΤΗ», ΧΡΟΝΙΚΟ, αφιερώνει τις σελίδες του στον αγώνα του 55-59.

Τιμάται σήμερα η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου του 1955.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας, παρέστη στο τρισάγιο των ηρώων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα στις έντεκα το πρωί.

Η Κυβέρνηση εκπροσοπήθηκε σε δοξολογίες και εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά.

Στις τέσσερις το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου της 1ης Απριλίου που διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, στο Στάδιο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος».

 

Ο αγώνας στο ΧΡΟΝΙΚΟ του "ΠΟΛΙΤΗ"

Από σήμερα 1η Απριλίου και για όλο τον Απρίλιο το ιστορικό ένθετο του «ΠΟΛΙΤΗ»,  ΧΡΟΝΙΚΟ, αφιερώνει τις σελίδες του στον αγώνα του 55-59, με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Η έναρξη του αγώνα, οι άγνωστες πτυχές των βρετανικών στρατηγικών σχεδιασμών, η υποβόσκουσα βρετανική αμηχανία για τον χειρισμό της ένοπλης δράσης της ΕΟΚΑ, η σύγκρουση Μακάριου - Γρίβα και ο απόηχος του αγώνα στη δημόσια τέχνη της Κύπρου.

Τέσσερα μοναδικά τεύχη με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Από την Κυριακή 1η Απριλίου και για όλο τον Απρίλιο μην χάσετε το ΧΡΟΝΙΚΟ δωρεάν με τον ΠΟΛΙΤΗ. 


Επιστροφή
στην αρχή