Η γκάφα ολκής εφημερίδας με τον Μέγα Αλέξανδρο που έγινε viral

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Μια γκάφα ολκής από την εθνικιστική και συνωμοσιολογική εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου...

Μια γκάφα ολκής από την εθνικιστική και συνωμοσιολογική εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο την φωτογραφία ενός αγάλματος με ματωμένη μύτη ως σχόλιο για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το όνομα της ΠΓΔΜ. Το άγαλμα υποτίθεται πως αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος «ματώνει» λόγω της εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από το πρωί σε διάφορα εθνικιστικά σάιτ με αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο και την προδοσία που υποτίθεται επιτέλεσε η Ελληνική Κυβέρνηση.

 Το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε ωστόσο είναι ότι το άγαλμα δεν απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά τον Δαυίδ αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου που αναπαριστά τον βασιλιά των Ιουδαίων.

 Διάσημες προσωπικότητες στην Ελλάδα σχολιάζουν την γκάφα ολκής σημειώνοντας ότι η ημιμάθεια είναι εγγενές χαρακτηριστικό των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που θορυβούν διαρκώς παριστάνοντας τους θεματοφύλακες μιας ιστορίας και ενός πολιτισμού που ούτε καν γνωρίζουν.

 

 


Επιστροφή
στην αρχή