Η Γηραιά Ήπειρος γίνεται καφέ λόγω ξηρασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /H ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η ξηρασία στην Ευρώπη μετατρέπει την Γηραιά Ηπειρο σε χρώμα καφέ, όπως αποκαλύπτουν συγκλονιστηκές φωτογραφίες απο το διάστημα.

Ο Γερμανός αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Αλεξάντερ Γκερστ, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τράβηξε συγκλονιστικές φωτογραφίες που καταγράφουν τις συνέπειες στη Γηραιά Ήπειρο από την παρατεταμένη ξηρασία λόγω του καύσωνα και της κλιματικής αλλαγής και τις ανήρτησε στο Twitter:

«Μόλις μπόρεσα να τραβήξω τις πρώτες φωτογραφίες της κεντρικής Ευρώπης και της Γερμανίας στη διάρκεια της ημέρας, μετά από αρκετές εβδομάδες νυχτερινών υπερπτήσεων. Σοκαριστικό το θέαμα. Όλα ξεραμένα και καφέ, ενώ θα έπρεπε να είναι πράσινα»

Προ ημερών η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Ευρώπης από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι σήμερα κι η διαφορά που διαπιστώνεται σε διάστημα ενός χρόνου προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ο Γερμανός αστροναύτης έστειλε όμως και φωτογραφίες από τις ακτές της Πορτογαλίας, όπου μαίνονται πυρκαγιές.

«Δραματικές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην Πορτογαλία», γράφει. «Μοιάζει μ’ ένα μείγμα σκόνης, άμμου και καπνών»...Πηγή:iefimerida

#ΗΕυρώπηΕίναιΤοΜέλλονΜας

#OurEuoropeOurFuture 

 


Επιστροφή
στην αρχή