Η ΕΤΥΚ αποκάλυψε συγχώνευση AstroBank - USB

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ για το σχέδιο πρόωρης εθελούσιας αφυπηρέτησης στην Astrobank επιβεβαιώνει τη φημολογούμενη εδώ και μήνες συγχώνευση με USB.

H ΕνωσηΤραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου με την εγκύκλιο της για το Σχέδιο Πρόωρης Εθελούσιας Αφυπηρέτησης στην Astrobank -στο οποίο βλέπει αδυναμίες- επιβεβαιώνει τη φημολογούμενη εδώ και μήνες συγχώνευση της Astrobank με τη USB.

«Η Τράπεζα μας ενημέρωσε για το περιεχόμενο του σχεδίου και μας ενημέρωσε επίσης για την πρόθεσή της για να κυκλοφορήσει νέο σχέδιο με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη USB το οποίο να απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της τράπεζας», τονίζεται στην εγκύκλιο.

Η εθελούσια

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο υπάρχει διάσταση με τη διοίκηση της Astrobank, με την ΕΤΥΚ να καταγγέλλει μονομερείς ενέργειες και έλλειψη διαβούλευσης.

«Το σχέδιο που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή δεν είναι συμφωνημένο με την ΕΤΥΚ αφού δεν διακρίνεται από λογική και δημιουργεί αδικίες τόσο με τους συντελεστές αποζημίωσης όσο και με το μέγιστο ποσό αποζημίωσης», τονίζει η συντεχνία.

Το σχέδιο είναι εθελοντικό και η ΕΤΥΚ καλεί τα μέλη της «σε περίπτωση που παρ΄ ελπίδα δεχτούν από οποιονδήποτε πίεση για αποδοχή του σχεδίου ή αντιληφθούν τέτοια ενέργεια προς άλλο συνάδελφο, να ενημερώσουν αμέσως την οργάνωση».


Επιστροφή
στην αρχή