Η Δερύνεια κράτησε το λόγο της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Cock» παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία επί δύο ολόκληρους μήνες στη Λευκωσία ενώ πραγματοποίησε και περιοδεία χωρίς κανένα πρόβλημα

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού της Συμβουλίου και του Δημάρχου της, Άντρου Καραγιάννη, η Δερύνεια φιλοξενεί τελικά την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Ενηλίκων του Δήμου, την παράσταση του ΘΟΚ «Cock» η οποία επρόκειτο να ανέβει στη Σωτήρα στις αρχές Δεκεμβρίου αλλά ακυρώθηκε, μετά από απαγόρευση του εκεί δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως, ήδη, από την επομένη της απαγόρευσης της παράστασης στη Σωτήρα η οποία είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Κύπρο αλλά και σχόλια στο εξωτερικό, καθώς ήταν πρωτοφανής για δημοκρατική τουλάχιστον χώρα, ο Δήμος Δερύνειας είχε προσκαλέσει επίσημα τον ΘΟΚ να μεταφέρει την παράσταση εκεί, πρόσκληση που είχε γίνει αποδεκτή.

Το «Cock» παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία επί δύο ολόκληρους μήνες στη Λευκωσία ενώ πραγματοποίησε και περιοδεία χωρίς κανένα πρόβλημα, πλην της υπόθεσης στη Σωτήρα.

Έξυπνο, τρυφερό και με χιούμορ, το έργο του Μπάρτλετ μιλάει για την σεξουαλική ταυτότητα, τη συντροφικότητα και τις σύγχρονες σχέσεις.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Μιλάει με χιούμορ αλλά και ωμότητα για έναν νέο ομοφυλόφιλο άντρα, τον Τζων , που διχάζεται ανάμεσα στον επί πολλά χρόνια ερωτικό του σύντροφο και μια γυναίκα η οποία μπαίνει στη ζωή του. 

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Κώστα Σιλβέστρο. Τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Μαρίνα Χατζηλουκά, η μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου και η κίνηση του Αλέξη Βασιλείου  Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Προκόπης Αγαθοκλέους, Κώστας Καζάκας, Σοφία Μαρία Κικιλίντζια και Ανδρέας Τσέλεπος.


Επιστροφή
στην αρχή