Η Apple ένοχη για σύσταση καρτέλ καθορισμού τιμών στη Ρωσία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία διαπίστωσε μετά από καταγγελία καταναλωτή ότι η θυγατρική της Apple συνέπραξε με 16 μεταπωλητές στη Ρωσία

Ένοχη για σύμπραξη στον καθορισμό της λιανικής τιμής διάθεσης των iPhone στα ρωσικά καταστήματα έκρινε την Apple η υπηρεσία της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα υγιούς ανταγωνισμού.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία διαπίστωσε μετά από καταγγελία καταναλωτή ότι η θυγατρική της Apple συνέπραξε με 16 μεταπωλητές στη Ρωσία για να καθορίσουν και να διατηρήσουν ενιαίες τιμές πώλησης των iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να κοστίσει στην Apple έως και το 15% των εσόδων από τις πωλήσεις της στην ρωσική αγορά. Εντούτοις, η Apple έχει περιθώριο τριών μηνών να εφεσιβάλλει και ενδεχομένως να ανατρέψει την απόφαση.

Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η ρωσική FAS αποκάλυψε πως η Apple στην Ρωσία επιθεωρούσε τις τιμές και απαιτούσε μέσω e-mail την αλλαγή της τιμής όποτε κάποιο κατάστημα -φυσικό ή, διαδικτυακό- διέθετε τα iPhone σε άλλη από την συμπεφωνημένη μεταξύ μεταπωλητών τιμή.

Πηγή: in.gr

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένταση στις σχέσεις Σόφιας και Άγκυρας

Πολίτης News, 24.03.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον οδηγό της Πόρσε

Πολίτης News, 24.03.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκε στις Κυπριακές αρχές ο δραπέτης των Κεντρικών Φυλακών

Πολίτης News, 24.03.2017

Επιστροφή
στην αρχή