Η Αφρίκα δικάζεται στην Τουρκία - Κάλεσμα Σενέρ Λεβέντ προς ΚΔ και ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Δικαστήριο στην Άγκυρα άνοιξε δύο υποθέσεις εναντίον δύο δημοσιογράφων της Αφρίκα. Ο Σενέρ Λεβέντ καλεί την Κυβέρνηση της ΚΔ και την ΕΕ να αντιδράσουν

Καινούριες περιπέτειες με σοβαρές προεκτάσεις αντιμετωπίζει η εφημερίδα «Αφρίκα» του Τ/κ εκδότη και αρθρογράφου Σενέρ Λεβέντ. Η εφημερίδα πέραν από τη δίκη η οποία συνεχίζεται στα κατεχόμενα και η οποία πήρε αναβολή για τις 20 Σεπτεμβρίου μετά την παραίτηση του «δικαστή» Τατζάν Ρεϊνάρ, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε πιέσεις από την Άγκυρα για αυτή την υπόθεση, αντιμετωπίζει τώρα και δίκες σε Δικαστήριο της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Αναλαμβάνει δράση για την υπόθεση Σενέρ Λεβέντ η Ένωση Συντακτών

Κατηγορούμενοι είναι ο εκδότης της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ και ο δημοσιογράφος της Αλί Οσμάν και οι υποθέσεις αφορούν στο πρωτοσέλιδο της Αφρίκα το οποίο με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφρίν έκανε λόγο για δεύτερη τουρκική εισβολή και άρθρο του Σενέρ Λεβέντ υπό τον τίτλο «Zorba the Cypriot».

Ο Σενέρ Λεβέντ, με τον οποίο μιλήσαμε, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί ο ίδιος ή ο δημοσιογράφος της εφημερίδας του στο τουρκικό Δικαστήριο, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί στα κατεχόμενα για έκδοση πολιτών, προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τη μεταφορά των δύο στην Τουρκία και παρά τη θέλησή τους.

Η εφημερίδα καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τις Βρυξέλλες να παρέμβουν ζητώντας από Κυπριακή Δημοκρατία και από την  ΕΕ να διασφαλίσουν την ομαλή διαβίωση δύο Κύπριων και Ευρωπαίων πολιτών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 


Επιστροφή
στην αρχή