Η Α. Χανδρινού στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 για τους βομβαρδισμούς του «Λέσβος»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

«Εφόσον τον άφησαν έξω από την Πάφο και δεν του απαντούσαν, πήρε την πρωτοβουλία και πλησίασε στις ακτές», ανέφερε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 η κα Χανδρινού.

Τα όσα της διηγήθηκε ο σύζυγός της, αντιναύαρχος Ελευθέριος Χανδρινός, ο κυβερνήτης του αρματαγωγού «Λέσβος», ο οποίος εαν και δεν είχε λάβει διαταγές από ανωτέρους, βομβάρδισε τον τουρκοκυπριακό θύλακα στον Μούτταλο της Πάφου κατά την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής, ανέφερε στην εκπομπή του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 «Στα μισά της μέρας» η Αμαλία Χανδρινού, χήρα του θανόντος αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού.

«Εφόσον τον άφησαν έξω από την Πάφο και δεν του απαντούσαν, πήρε την πρωτοβουλία και πλησίασε στην Πάφο… και εφόσον του ζητήθηκε βοήθεια θα ήταν αδιανόητο να μη βοηθούσε για τρεις ώρες», είπε η κα Χανδρινού.

Σημειωτέον πως ο Αντιναύαρχος Χανδρινός ήταν επικηρυγμένος τότε από την Τουρκία για το βομβαρδισμό του τ/κ θύλακα στην Πάφο, ενώ κατόπιν το ελληνικό κράτος τον έστειλε στο «στόμα του λύκου» ως στρατιωτικό ακόλουθο στην Άγκυρα.

 

 

Η Αμαλία Χανδρινού, χήρα του θανόντος αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού Ελευθέριου Χανδρινού, διηγείται τα όσα μοιράστηκε μαζί της ο κυβερνήτης του «Λέσβος» στην εκπομπή «Στα μισά της μέρας» του Πολίτη 107,6:

 

 

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή