Η 1η Ιουλίου της... παράτασης!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Σύμπτωση με... παρελθόν αποτελεί το γεγονός πως οι δύο αναμετρήσεις της 1ης Ιουλίου έληξαν αμφότερες ισόπαλες και οδηγήθηκαν στην παράταση

Όπως και το πρώτο ματς της Κυριακής, ανάμεσα σε Ισπανία και Ρωσία, έτσι και το δεύτερο, μεταξύ Κροατίας και Δανίας, έληξε ισόπαλο 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση.

Αdiós Ισπανία, στους «8» μέσω πέναλτι η Ρωσία! (video)

Κροατία-Δανία: 1-1 από το 4' και ρεκόρ! (videos)

Αυτά τα δύο είναι και τα πρώτα νοκ-άουτ παιχνίδια του φετινού Μουντιάλ που οδηγούνται στο έξτρα ημίωρο, καθώς τα δύο του Σαββάτου έβγαλαν νικητή στο 90λεπτό.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έχει να κάνει με μια σύμπτωση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο...

Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η μοναδική μέρα στην οποία δύο παιχνίδια πήγαν στην παράταση ήταν η 1η Ιουλίου. Δηλαδή η ίδια η σημερινή ημερομηνία, στην οποία επίσης δύο αγώνες οδηγήθηκαν στην παράταση!

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, οι δύο αγώνες ήταν το Αργεντινή-Ελβετία (0-0 κανονική διάρκεια, 1-0 στην παράταση) και το Βέλγιο-ΗΠΑ (0-0 κανονική διάρκεια, 2-1 στην παράταση).

Πλέον, μένει να δούμε αν γίνει ακριβώς ό,τι και το 2014, δηλαδή αν η 1η Ιουλίου θα είναι η μοναδική μέρα της διοργάνωσης στην οποία δύο αγώνες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι συνολικά έγιναν έξι οι παρατάσεις σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθησαν 1η Ιουλίου, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη ημερομηνία.

Απίθανο: Χωρίς πρωταθλητή Ευρώπης ή κόσμου από το 2004 τα προημιτελικά

Μουντιάλ: Έμειναν μόλις τέσσερις παίκτες για το «νταμπλ»!


Επιστροφή
στην αρχή