H τραγική ιστορία του ζεύγους που δολοφονήθηκε στο Στρόβολο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Αγγλική Σχολή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στο σχολείο έχει συσταθεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων για τη στήριξη των μαθητών και του προσωπικού

ΓΡΑΦΟΥΝ: ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΤΗΣ

Τίποτα δεν φαίνεται να προμήνυε το εφιαλτικό ξημέρωμα που θα έβρισκε το σπίτι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου και θα συγκλόνιζε το παγκύπριο.

Δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με πολύ καλές δουλειές, φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι και αγαπητοί, οι οποίοι ωστόσο είχαν το κενό της απουσίας ενός παιδιού. Το κάλυψαν το 2007 όταν κατάφεραν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από τη Ρωσία όταν αυτό ήταν σε ηλικία 3 ετών, στο οποίο, σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον του ζεύγους, είχαν δώσει τα πάντα. Οικονομική άνεση, αγάπη, φοίτηση σε ιδιωτικό σχολείο, ευκαιρίες για διάφορες δραστηριότητες καθώς έπαιζε πιάνο, μπάντμιντον και τένις και γενικά είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει ένα υγιές περιβάλλον.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ήταν 60 ετών και εργαζόταν ως μαθηματικός στην Αγγλική Σχολή. Με καταγωγή από την Άσσια, είχε αποφοιτήσει από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και ακολούθως μετέβη στην Αυστραλία. Εκεί φοίτησε στο Πανεπιστήμιο New South Wales του Σίδνεϊ και απέκτησε δύο πτυχία, ένα στα Μαθηματικά και ένα στην Ψυχολογία.

Διαβάστε επίσης: Φονικό Στροβόλου: Ένα μαχαίρι, ένας αυτουργός, πολλά ερωτήματα

Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό: Υλικό από κάμερες στα χέρια της Αστυνομίας

 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1983, απέκτησε στη συνέχεια μεταπτυχιακό σε θέματα εκπαίδευσης και επιστρέφοντας στην Κύπρο διετέλεσε αρχικά καθηγητής στην ιδιωτική σχολή Falcon. Ακολούθως εργοδοτήθηκε στην Αγγλική Σχολή, η οποία δυστυχώς έμελλε να ήταν και ο τελευταίος του επαγγελματικός σταθμός. Στο σχολείο ήταν και ενεργό μέλος της ομάδας Αστρονομίας και μαζί με άλλους καθηγητές και μαθητές προέβαιναν σε παρατηρήσεις διαφόρων αστρικών φαινομένων.

Το επαγγελματικό του περιβάλλον τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο ευγενή και αξιαγάπητο, ο οποίος έχαιρε σεβασμού και είχε ξεχωριστή θέση και στις καρδιές των μαθητών. Χθες στο σχολείο δεν έγινε μάθημα. Όπως πληροφορούμαστε, μαθητές και καθηγητές είχαν εισέλθει μεν στις τάξεις τους, αλλά η πρωτόγνωρη κατάσταση και το σοκ το οποίο βίωναν δεν τους επέτρεψε να ενεργήσουν ως να ήταν μια συνηθισμένη ημέρα.

Στήριξη στα παιδιά

Αργότερα η Αγγλική Σχολή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Η κοινότητα του English School εκφράζει θλίψη και συγκλονισμό από την είδηση του θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της γυναίκας του Ντίνας. Η διεύθυνση του σχολείου θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον των μαθητών και του προσωπικού να κρατήσουμε σε λειτουργία το σχολείο, επιτρέποντας στη σχολική κοινότητα την αμοιβαία συμπαράσταση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και συνάμα να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι έχει συσταθεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων, στην οποία περιλαμβάνεται και επαγγελματίας σύμβουλος, με σκοπό τη στήριξη των μαθητών και του προσωπικού. Αυτή η ειδική ομάδα θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ημερών και οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται τα μέλη της όποτε νιώσουν την ανάγκη. Οι Γιάννης Γεωργίου και Αντιγόνη Κοιλιάρη ηγούνται αυτής της στήριξης. Επίσης η διεύθυνση του σχολείου είναι στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε βοήθεια ή ανακούφιση χρειάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την κοινότητά μας και θα εξετάζει την κατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν την οικογένεια του Γιώργου αυτή τη δύσκολη ώρα».

Διαβάστε επίσης: Φονικό Στροβόλου: Κατακρεουργημένο το ζευγάρι

Πόθος για ένα παιδί

Η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου μίλησε στην ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε το ζεύγος ως ένα από τα πιο αγαπημένα.

«Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια. Ο αδερφός μου ήταν καθηγητής, αγαπητός από τους μαθητές του και η νύφη μου μια άξια γυναίκα. Ήταν παντρεμένοι πάνω από 15 χρόνια και το μόνο τους παράπονο ήταν που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί», είχε πει.

Η Ντίνα Σεργίου

Η Ντίνα Σεργίου, 59 ετών, είχε καταγωγή από την επαρχία Κερύνειας και ήταν παιδί τετραμελούς οικογένειας. Δυστυχώς το ένα από τα αδέλφια της είχε χαθεί κατά την τουρκική εισβολή (σχετικό ρεπορτάζ ακολουθεί).

Τα τελευταία χρόνια η άτυχη Ντίνα εργαζόταν στο Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας και οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ως γυναίκα εξαιρετικού χαρακτήρα, κοινωνική και φιλική με όλους. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το επαγγελματικό της περιβάλλον, την έβλεπαν να δείχνει πολύ προβληματισμένη και θλιμμένη και οι συνάδελφοί της θεωρούσαν ότι οφειλόταν στον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου αδελφού της.

Η Ντίνα έθαψε τα δύο της αδέλφια

Στην τραγικότητα της ιστορίας της εν ψυχρώ δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου, έρχονται να προστεθούν λεπτομέρειες που καθιστούν ακόμη πιο οδυνηρά τα όσα έζησε κυρίως η σύζυγος, Ντίνα Σεργίου.

Η Ντίνα γεννήθηκε το 1959 στην Κερύνεια, είχε γονείς τον Νικόλα και τη Ναυσικά Σεργίου και άλλα τρία αδέλφια, τον Δημήτρη, τον Ανδρέα και την Ανδρούλλα.

Η τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 βρήκε τον μεγαλύτερο αδελφό της, Δημήτρη Σεργίου (γεννήθηκε το 1955), να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών η οποία έδρευε στις βόρειες παρυφές του Πενταδακτύλου.

Κατά τον πρώτο γύρο της εισβολής οι λοκατζήδες της 33ης Μοίρας έδωσαν μάχες για να εξουδετερώσουν το προγεφύρωμα των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και να ανακαταλάβουν το ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνα. Από την 22α Ιουλίου του 1974 τα ίχνη του Δημήτρη χάθηκαν και το όνομά του περιλήφθηκε στους 66 αξιωματικούς και οπλίτες που μετρούσε ως απώλειες η 33η Μοίρα Καταδρομών (είτε ως πεσόντες είτε ως αγνοούμενους). Τα οστά του εντοπίστηκαν περί το 2010 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή της Κερύνειας, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και η κηδεία του τελέστηκε το τέλος Ιουλίου του 2013.

Στο μεταξύ ο πατέρας Νικόλας Σεργίου έφυγε πρώτος στην προσφυγιά με την πίκρα και την αγωνία για το τι απέγινε ο γιος του.

Ωστόσο η τραγική ιστορία της οικογένειας Σεργίου είχε και συνέχεια. Πριν από 3 μήνες, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έφυγε από τη ζωή και ο έτερος γιος, Ανδρέας, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η ηλικιωμένη Ναυσικά βρίσκεται τα τελευταία χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και η μοναδική εναπομείνασα αδελφή, Ανδρούλλα, καλείται να αποχαιρετήσει και την Ντίνα η οποία έφυγε με τόσο βίαιο τρόπο.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Boυδαπέστη χορήγησε άσυλο στον Γκρούεφσκι

Πολίτης News, 15:49 (τελευταία ενημέρωση 15:49)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδικά έργα ανακοινώνει ο Δήμος Στροβόλου

Πολίτης News, 15:43 (τελευταία ενημέρωση 15:43)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο γεν. εισαγγελέας κρίνει Σάβια και άλλους τρεις

Πολίτης News, 15:32 (τελευταία ενημέρωση 15:32)

Επιστροφή
στην αρχή