H αβάσταχτη μοναδικότητα του #Pellotopos

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Θα υπάρχει ανταγωνισμός εάν ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας, αποφάνθηκε ο Σιζό των... απερισκεψιών. Όπως τότε που άνοιξε τα ξενοδοχεία στο Βαρώσι!

Κατ’ αρχάς, ένα σχόλιο. Σας παρακαλώ, δώστε προσοχή διότι είναι εξαιρετικά σοβαρό το ζήτημα.

Κάποιος χάκαρε το facebook της Αντιγόνης Παπαδοπούλου και στέλνει μηνύματα εκ μέρους της -ακόμη και στις πιο άγριες ώρες- στους διαδικτυακούς της φίλους ενημερώνοντας, ως «Αντιγόνη», ότι κάνει δάνεια με χαμηλό επιτόκιο!

Το να πάρει κανείς μήνυμα από την Αντιγόνη είναι... από μόνο του. Είναι. Σκεφτείτε να σου έρθει και αξημέρωτα. Να σηκωθείς για την ανάγκη σου μες στη νύχτα, να το πάρεις στο χέρι, το κινητό εδώ, όπως κάνουμε οι πλείστοι και οι πλείστες και να δεις «New Message From Antigone».

Αν είσαι τυχερός και δεν θεωρήσεις ότι είναι εφιάλτης και ξαναπέσεις μονολογώντας «Πως θα πεθάνω το ’ξερα... Πώς όχι;», συγχύζοντάς τα μες στον ύπνο σου με την Αντιγόνη του Σοφοκλή και εσχάτως δεν κατουρηθείς στο κρεβάτι αργότερα, εάν λοιπόν δεν θα πάθεις όλα αυτά, θα μείνεις με ολάνοιχτα τα έντρομα μάτια σου, απορώντας τι κακό μπορεί να σε βρήκε, στο μήνυμα, νυχτιάτικα.

Εδώ θυμάμαι παλιά όταν της έγραφα κάτι και έβλεπα το τηλέφωνό της στο κινητό μου, τρόμαζα. Παρόλο που ήξερα ότι θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Πόσω μάλλον..! Άστε που είναι και γειτόνισσά μου εμένα, έχω και πρόσθετο λόγο να τρομάξω.

Θα μου πείτε, γιατί είναι αυτό εξαιρετικά σοβαρό; Επειδή κάποιος χάκαρε το facebook account της Αντιγόνης; Όχι ακριβώς. Είναι σοβαρό διότι, πρώτον, κάποιος αφιέρωσε όντως χρόνο και φαιά ουσία για να χακάρει -προσέξτε με- το fb της Αντιγόνης Παπαδοπούλου και, δεύτερον, διότι αυτός ο ανισόρροπος ολοφάνερα εκ της πράξεώς του κυκλοφορεί. Ανάμεσά μας. Ελεύθερος!

Κι ας αλλάξουμε θέμα: <+Text_Normal>Θέλει ο σοβινισμός να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. Η ΕΔΕΚ, το ακροδεξιό κατάντημα του Σιζόπουλου και της παρέας του, το κόμμα το οποίο βρίσκεται στο 1% μετά τις προεδρικές με βάση και την τελευταία δημοσκόπηση, δεν σώζεται με τίποτα.

Όσα επικοινωνιακά Botox κι αν του κάνουν, καταφέρνει να δείχνει το πραγματικό του σιχαμερό πρόσωπο, το οποίο πολύς πλέον κόσμος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από εκείνο του «ΕΛΑΜ», ειδικά σε επίπεδο ρητορικής και αντιλήψεων. Διαφέρουν όμως! Το εδώ γραφείο της υπόδικης συμμορίας των Ελλήνων νεοναζί είναι σίγουρα φαιδρό... Αλλά όχι τόσο.

Η ΕΔΕΚ ξεσπάθωσε χθες πάλι ενάντια στο άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας επιχειρηματολογώντας ότι θα φέρει, λέει, αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τον οποίο, σημειώνω εγώ, δεν έφεραν οι Βρυσούλλες που είναι λίγο πιο κάτω εδώ και τόσα χρόνια. Το μοναδικό, δε, το οποίο συνέβη εκεί ήταν η έναρξη δρομολογίου με ανοιχτό λεωφορείο, το οποίο ανήκει σε Ελληνοκύπριο και το οποίο παίρνει τουρίστες να δουν την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και να μάθουν την Ιστορία της. Κακό δεν το λες.

Βεβαίως, αν σκεφτεί κανείς πως το «επιχείρημα» προέρχεται από το κόμμα ενός ανθρώπου -του Σιζόπουλου, ναι- ο οποίος τις προάλλες έφτασε στο ελεεινότατο πολιτικώς σημείο να χαρακτηρίσει «απερισκεψίες» (sic) το πραξικόπημα το οποίο μας οδήγησε στην ανάγκη να συζητάμε για οδοφράγματα σήμερα, το μεγαλείο της διανοίας αυτών που απέμειναν στο (εθνικο)σοσιαλιστικό πλέον απολίθωμα που διαχειρίζεται ο Σιζό αποκαλύπτεται πλήρως και σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια!

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο τύπος είναι να το δώσει αντιπαροχή στα εδώ Χρυσαύγουλα ως αντάλλαγμα για μία έδρα στη Βουλή, πάντα όμως στη βάση της φοβερής εκείνης συνταγής που εφαρμόζει και στην ΕΔΕΚ: να λέει ότι είναι τάχα πρόσφυγας και ο ίδιος από την Κερύνεια -που δεν είναι- αλλά να κατεβαίνει υποψήφιος στη Λεμεσό για να εκλεγεί.

Σημειώστε πως η κινδυνολογία του ξεκάθαρα διχοτομικού κομματιδίου του Σιζό εμπλουτίστηκε από ένα ακόμη απίστευτο «επιχείρημα»: ότι, λέει, το άνοιγμα θα… δυσκολέψει την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της!

Στις εκλογές ο Σιζόπουλος υποστήριζε τον Νικόλα Μαμαδόπουλο, τον μοναδικό υποψήφιο αλλά και μοναδικό Ε/Κ στην Ιστορία ο οποίος χλεύασε από του κρατικού μάλιστα ραδιοφώνου τις προσπάθειες των Αμμοχωστιανών για επιστροφή της πόλης, με το σκεπτικό ότι γίνεται τόσο θόρυβος για μια περιοχή «μικρότερη σε έκταση από την αλυκή της Λάρνακας» (sic).

Ο δε Σιζόπουλος, ο οποίος σήμερα αναλύει και τα της Αμμοχώστου, ήταν ο μοναδικός Ελληνοκύπριος πολιτικός στα χρονικά ο οποίος ισχυρίστηκε δημόσια ότι έχουν ανοίξει ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη και θα καταλήξουν εκεί τουρίστες!

Διότι προφανώς θα είδε κάπου αλλά δεν διάβασε καν -τόσο τεμπέλης- την ιστορία για το… ένα (!) ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί παράνομα εδώ και πολλά χρόνια για μέλη του στρατού κατοχής και το οποίο δεν είναι καν προσβάσιμο σε Τ/Κ παρά μόνο με ειδική άδεια από τον τουρκικό στρατό.

Τέτοια ενημέρωση, τέτοια υπευθυνότητα και, κυρίως, τόση αντίληψη!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το να είναι κανείς Κύπριος...Του Σενέρ Λεβέντ

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 12:30 (τελευταία ενημέρωση 12:30)

ΑΠΟΨΗ

Ο Γενικός Εισαγγελέας με το κίτρινο γιλέκο (Του Επαμεινώνδα Κορακίδη)

Πολίτης News, 11:40 (τελευταία ενημέρωση 11:40)

ΑΠΟΨΗ

Ναρκωτικά στα σχολεία μας...της Μαρίνας Κουμάστα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 07:49 (τελευταία ενημέρωση 07:49)

Επιστροφή
στην αρχή