Γράμμα μαθητή στον... καταϊδρωμένο

ΑΠΟΨΗ /ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Με λένε Μάριο τσαι ζω στην Πάφο. Πάω στην Γ Λυκείου. Σε διαβάζω κάθε Κυριακή στην εφημερίδα που γοράζει ο παπάς μου ο Τάκης

Πιο κάτω δημοσιεύω χωρίς καμιά παρεμβολή στο ύφος και τα λόγια το γράμμα του μαθητή που απέστειλε για τη στήλη στις 20/11/16.

Κύριε καταϊδρωμένε καθηγητή,

Με λένε Μάριο τσαι ζω στην Πάφο. Πάω στην Γ Λυκείου. Σε διαβάζω κάθε Κυριακή στην εφημερίδα που γοράζει ο παπάς μου ο Τάκης. Κάποτε τα άρθρα σου με συγχύζουν μα εν γεγονός πως βασικά με κάμνουν να σκέφτομαι διάφορα. Πρέπει να βάλεις τσαι κανένα e-mail να σου στέλνουμε μα εν πειράζει, ο ταχυδρόμος εν ο τατάς μου τσαι στέλνει το. Το σχολείο το βαριέμαι άπειρα. Από το πρωί μες στις τάξεις θέλω να κοιμάμαι. Οι καθηγητές δεν έχουν ενδιαφέρον κανένα. Δεν ξέρουμε κανένας τίποτε για τη ζωή τους, εν μας λαλούν τίποτε, μόνο μάθημα τσαι έλεγχος τετραδίων τσαι φωνές. Που το πρωί ξημέρωμα. Τελειώνει η πρώτη ώρα τσαι μπαίνει η δεύτερη τσαι πάλε το ίδιο. Είμαστε μηχανές. Σε λίγο καιρό θα δώσω εξετάσεις τσαι τότε να δεις. Θα με βουρά ο παπάς μου με τη βέρκα. Στα Ελληνικά θα γράψω άσσο. Εν μπορώ να θυμούμαι πόξω όσα μας λαλούν. Πάω τσαι ιδιαίτερα. Έχω 3 φάιλ που τα τωρά σημειώσεις. Ο παπάς μου δουλεύκει στο φυτώριο, η μάνα μου σε σουπερ μάρκετ. Έν έχουν λεφτά να με στέλνουν μα κάμνουν το. Σπίτι εβαρεθήκαμε να τρώμε μακαρόνια με τρίμμα. Πάω κάποτε στη θεία μου που ο άντρας της εν κυβερνητικός τσαι τρώω σούβλα.

Ούλλοι οι συγγενείς ρωτούν με τι θέλω να κάμω στη ζωή μου. Δεν έχω καμιάν ιδέα. Νομίζω λυπούνται με τσαι στο τέλος κάμνουν με να λυπούμαι τσαι γω παραπάνω. Στο σχολείο θωρεί με η σύμβουλος. Καλή γεναίκα. Προσπαθεί να με βοηθήσει να αποφασίσω για τους στόχους μου. Είπε μου να σκεφτώ τι μου αρέσκει. Είπα της ότι μου αρέσκει η μουσική μα έν ηξέρω να παίζω. Ακούω όμως πολλή μουσική. Είπε μου ότι έννεν αρκετό μόνο να ακούω μα εγώ εθκιάβασα στο ίντερνετ πως εν πιο καλό να ακούεις παρά να μιλάς. Η σύμβουλος εσύγχησε με παραπάνω. Τσαι λυπούμαι την τσαι τούτην επειδή προσπαθεί πολλά. Στην έκθεση έπιασα 5. Ενόμιζα ότι έγραψα πολλά μα η καθηγήτρια μου είπεν μου ότι ήμουν εκτός θέματος. Ούλλοι οι άλλοι που εμάθαν πόξω τις σημειώσεις της εγράψαν πάνω που 10. Το άλλον είναι πως έφαα αποβολή γιατί ήμουν με τη φόρμα. Τη φόρμα εχάρισεν την της μάνας μου μια φίλη της γιατί εν έκαμνεν του γιου της. Είπεν της ότι εν φόρμα των 5 ευρώ τσαι εν πειράζει. Ήταν δίκαιο να με αποβάλουν; Αρέσκει μου τσαι μια κορούα στην τάξη μου μα τούτη εν άριστη τσαι ξιπασμένη τσαι έν απαντά τα μηνύματα μου. Ούλλα παν λάθος. Βασικά όπως γράφεις τσαι συ κάποτε, όταν είμαι μες την τάξη εν προσέχω γιατί φαντάζουμε άλλα πράματα. Φαντάζουμε την τάξη στολισμένη με αφίσες τσαι χρώματα. Φαντάζουμαι τους μαθητές να γελούν χαρούμενοι που ήρταν σχολείο. Φαντάζουμαι τους καθηγητές μου να μεν έχουν άγχος τσαι να μεν παουρίζουν όπως τους πελλούς. Φαντάζουμαι την διευθύντρια μου να λαλεί καλημέρα τσαι να το νιώθει, φαντάζουμε το διάλειμμα να κάθουμαι κάπου σαν άθρωπος τσαι όι να γυρίζω μες το γήπεδο σαν τη μάππα. Φαντάζουμαι τσαι άλλα πολλά που εν μπορώ να σου τα γράψω γιατί φοούμαι ότι στο τέλος αν μάθουν πως εγώ τα γράφω έννα την φάω. Τελικά, μπορείς να μου πεις αν είμαι φυσιολογικός; Πάντα εννα μαι έτσι όξα εννά αλλάξω; Εγώ θέλω μα κανένας εν με βοηθά.

Κάθε Κυριακή πάω τσαι εκκλησία, κάμνω τον σταυρό μου να με φωτίσει μα τίποτε. Τσαι βαρκούμαι πολλά να στέκουμαι γραμμή να κοινωνήσω. Τωρά που σου γράφω το γράμμα σκέφτουμαι αν θα το βάλετε. Μια μέρα που επήρα την εφημερίδα στο σχολείο να θκιαβάσω τα αθλητικά για την Ομονοιάκα ούλλοι εγελούσαν. Στην αρκή ενόμιζα πως εγελούσαν με την Ομόνοια μα ύστερα εκατάλαβα πως εγελούσαν που εθκιάβαζα εφημερίδα. Απαγορεύεται τσαι να έσιης εφημερίδα την ώρα του μαθήματος πας το θρανίο. Πέρσι έπιασε μου την ο μαθηματικός. Τωρά πρέπει να τελειώσω το γράμμα μου γιατί ενύσταξα τσαι αύριο έχω διαγώνισμα Αγγλικά. Πάλε εννα πιττώσω. Καληνύχτα τσαι αν μου έρτει τίποτε άλλο να σου γράψω θα το κάμω.

Απάντηση Καταϊδρωμένου. Φίλε μου, την επιστολή σου τη δημοσιεύω έτσι όπως την έστειλες. Επειδή είναι μεγάλη, θα σου απαντήσω την άλλη Κυριακή ή θα σου στείλω γράμμα σπίτι σου.

 


Επιστροφή
στην αρχή