Γονείς κατά εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικοί κατά Προεδρικού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκπαίδευσης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Σε αντίπαλα «στρατόπεδα» βρίσκονται πλέον οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί, μετά και το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, όταν οι εκπαιδευτικοί ενοχλήθηκαν με την παρουσία των γονέων στη συνάντηση με τον Κώστα Χαμπιαούρη.

Διαβάστε επίσης: Διάλογος με το στανιό αμφοτέρων για Παιδεία

Εξήγηση «παραμύθι»

Για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκπαίδευσης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 κατηγόρησε για ασέβεια τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά την άρνησή τους να παραστούν οι οργανωμένοι γονείς  στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Νικηφόρου, κατά τη συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό με τον ΠτΔ, συμφωνήθηκε ότι στον διάλογο θα είναι παρόντες και οι οργανωμένοι γονείς.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «παραμύθι», την εξήγηση που προβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την απομάκρυνση των γονέων από τον διάλογο, τονίζοντας ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα που πρότεινε χθες η ΟΕΛΜΕΚ δεν έχουν να κάνουν με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά με την ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών.

Ενόχληση για Προεδρικό

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών «ΑΚΙΔΑ» και τέως  γ.γ. της ΠΟΕΔ, Απόστολος Αποστολίδης, εξέφρασε μεγάλη ενόχληση για το ρόλο του Προεδρικού, κατηγορώντας το ότι προσπάθησε να εμπλέξει τους γονείς στον διάλογο για συνδικαλιστικά θέματα, μεταξύ του Υπουργείου και των Εκπαιδευτικών.

Όπως υποστήριξε, συμφωνήθηκε το αντίθετο κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 27 Ιουλίου.


Επιστροφή
στην αρχή