Γιούργκεν Κλοπ και Nations League

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Οι περισσότεροι προπονητές βλέπουν τις διακοπές των πρωταθλημάτων, λόγω Nations League, ως μια ευκαιρία για τους ίδιους να ξεκουραστούν...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 13/10)

O Γερμανός προπονητής Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι όποιος κι όποιος. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κορυφαίους σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως, απαξιώνει τη νέα διοργάνωση της UEFA για τις Εθνικές ομάδες, το Πρωτάθλημα Εθνών.

«Τώρα οι παίκτες θα παίξουν στο Nations League, που είναι η λιγότερο σημαντική διοργάνωση στον κόσμο του ποδοσφαίρου», είπε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, μετά από την ισοπαλία χωρίς γκολ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γερμανός προπονητής πιστεύει ότι το πρόγραμμα, λόγω της νέας διοργάνωσης, θα επηρεάσει την απόδοση και την υγεία των παικτών του: «Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους παίκτες, πρέπει να αρχίσουμε να τους σκεφτόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αγαπητέ κύριε Κλοπ, είσαι ωραίος αλλά είσαι σχεδόν μόνος. Οι περισσότεροι των συναδέλφων σου βλέπουν τις διακοπές των πρωταθλημάτων, λόγω Nations League, ως μια ευκαιρία για τους ίδιους να ξεκουραστούν.

Δεν τους νοιάζει καθόλου η ξεκούραση των διεθνών ποδοσφαιριστώ τους, ούτε καν η υγεία τους. Όσον αφορά την UEFA και τις διάφορες ομοσπονδίες μέλη της -μαζί και η δική μας-, έγνοια έχουν μόνο για τις εισπράξεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τίποτε άλλο.

Επιτέλους, όμως, η FIFPro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών) θα πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσει και να υπερασπιστεί τα μέλη της.

Δεν γίνεται, βρε φίλοι μου, να παίζει ο ποδοσφαιριστής ντέρμπι στο πρωτάθλημα την Κυριακή και να τρέχει μετά στα γήπεδα και στα αεροπλάνα για να δώσει δύο συνεχόμενους αγώνες με την εθνική ομάδα, τη στιγμή που θα ακολουθήσουν άλλα ντέρμπι στο πρωτάθλημα και αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων. 


Επιστροφή
στην αρχή