«Γιατί τόσα προβλήματα;»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οξύς, ασυνήθιστα επικριτικός απέναντι στην υπερβολικά κριτική αντιμετώπιση που τυγχάνει από σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την μην υλοποίηση της υπόσχεσης για ενίσχυση και παράλληλα αποκαρδιωμένος από μια τέτοια παντελώς εκτός της λογικής του...
(ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΛΜΕΙΔΑ)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

* Όλο και πιο κοντά ο Αΐλτον


Οξύς, ασυνήθιστα επικριτικός απέναντι στην υπερβολικά κριτική αντιμετώπιση που τυγχάνει από σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την μην υλοποίηση της υπόσχεσης για ενίσχυση και παράλληλα αποκαρδιωμένος από μια τέτοια παντελώς εκτός της λογικής του παραγνώρισης, παρουσιάστηκε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ivan Jovanovic, μιλώντας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.

 

Το αφεντικό των γαλαζοκίτρινων, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, ρίχνοντας το βάρος στις μεταγραφές, χωρίς όμως αποστροφές του λόγου στην ατολμία που επέδειξε σε αυτές:

 

«Κανείς δεν είχε εξαγγείλει μεταγραφική ενίσχυση» ,ξεκαθάρισε, παρ όλα αυτά, και συνέχισε: «Για την αντικατάσταση του Μπελαΐντ, έκρινα ότι πρέπει να πάρω τον Σόουζα, ο οποίος μου δίνει περισσότερες επιλογές. Μετά την αποχώρηση του Γιάχιτς, είχα πει ότι θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει την ομάδα.

 

’ρα πρέπει να είμαστε ειλικρινής, κανείς δεν έκανε εξαγγελία ότι θα γίνει μεταγραφή και ξεγελάσαμε κάποιον, αυτό δεν θα ήταν σοβαρό.

 

Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για την αναπλήρωση του Γιάχιτς, που δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε εμείς. Η προσπάθεια έγινε για παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα όπως ο Σόουζα όμως κανείς δεν ήταν ελεύθερος και κάναμε διαπραγματεύσεις με τις ομάδες που δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», σημείωσε.

 

Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη της απραγίας στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο υπεραμήνθηκε των επιλογών του και της στρατηγικής που ακολούθησε, καλόντας άπαντες να σεβαστούν τις αποφάσεις του:

 

«Για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες περί των μεταγραφών, ο μόνος που έχει ευθύνες είμαι εγώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μετά από τέσσερα χρόνια στην ομάδα, η απόφαση να μην προχωρήσω στις μεταγραφές με οποιοδήποτε κόστος για αυτή την ομάδα, θα μπορεί να φέρει τόσα προβλήματα.

 

Ενδεχομένως αν ήξερα ότι αυτή η απόφαση θα προκαλούσε τόση ένταση, να ενεργούσα διαφορετικά και να άλλαζα τρόπο σκέψης και πλάνο της λειτουργία που έχω εδώ και τέσσερα χρόνια».
 
«Όμως θέλω να θυμίσω κάτι σε όλους. Τα πάντα για τους παίκτες που έρχονται ή φεύγουν είναι δική μου ευθύνη σε συνεργασία με την διοίκηση. Ίσως να είναι λάθος ο δικός μου ο τρόπος δουλειάς όμως θέλω να ρωτήσω κάτι. Το ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο του 2008 σε σχέση με το ΑΠΟΕΛ του 2012 ήταν σε καλύτερη κατάσταση;» διαρωτήθηκε έκπληκτος και πρόσθεσε: 

 

«Το ΑΠΟΕΛ έχει λόγο ύπαρξης και θα συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης. Έπρεπε να αλλάξει η κατάσταση της ομάδας. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πρώτο θέμα είναι τα χρήματα. Μας άρεσε που η ομάδα χρωστούσε σε όλα τα μέλη, τους προμηθευτές, σε όποιον είχε περάσει την πόρτα του Αρχάγγελου;» ισχυρίστηκε με νόημα, θέλοντας να υπερθεματίσει το σημαντικό λάθος των περασμένων ετών.  

 

Εν κατακλείδι,μίλησε και για το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΛ και σκιαγράφησε σε αδρές γραμμές τη φιλοσοφία του πριν από αυτό: 

 

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, η ΑΕΛ είναι μία καλή ομάδα, βρίσκεται δίκαια ψηλά στη βαθμολογία. Δεν με προβληματίζει ότι χάσαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Σαν ομάδα δεν είμαστε στο επίπεδο να έχουμε κόμπλεξ με οποιαδήποτε ομάδα.

 

Εξάλλου, το φετινό πρωτάθλημα έχει δείξει ότι χάθηκαν βαθμοί από όλες τις ομάδες. Είναι δύσκολο ματς, δύσκολος αντίπαλος και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το ματς. Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε κάτι», κατέληξε.


Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλική ήττα για τη νεανική Ομόνοια, πλήρωσε τα λάθη της (pic)

Πολίτης Sports, 12:31 (τελευταία ενημέρωση 12:31)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Ελλάδας: Βοήθησαν οι εικονίτσες του Άγγελου!

Πολίτης Sports, 12:14 (τελευταία ενημέρωση 12:14)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατύχησε και σ’ αυτό ο Γιούστε, «κόπηκαν» οι γέφυρες για ανανέωση...

ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, 12:05 (τελευταία ενημέρωση 12:05)

Επιστροφή
στην αρχή