Για πόσα πια είστε ικανοί να εξευτελίζεστε;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Ο βρομερός λόγος του θυμίζει τουαλέτα στην οποία ο προηγούμενος έκανε την ανάγκη του και δεν τράβηξε. Μάλλον στο κόμμα του τις έχουν ανάγκη και αυτές!

Στην οδό Πινδάρου στη Λευκωσία υπάρχει ένα κόμμα.

Ένα μόνο πλέον, διότι το δεύτερο το οποίο είχε φτιάξει το Συλλουρούδιν μαζί με τον Ρίκκο το έδωσε (το Συλλουρούδιν το έδωσε, ο Ρίκκος είχε άλλα τρεχάματα) αντιπαροχή στην Ελένη την καμένη (μελλοντικά), και εκείνη -άγνωστο γιατί- έκρινε ότι έπρεπε να μετακομίσει στην Αθαλάσσας.

Στην Πινδάρου, λοιπόν, υπάρχει ένα κόμμα. Ο ΔΗΣΥ. Το πιο large κόμμα στον κόσμο.

Ένα είδος πολιτικού σουπερμάρκετ στο οποίο βρίσκει κανείς από άτομα τα οποία αρθρώνουν σοβαρό πολιτικό λόγο, μέχρι άλλα τα οποία εκφράζουν τις πιο γραφικές, εμετικές και ρατσιστικές θέσεις.

Ένας εκ των τελευταίων, ο Θεμιστοκλέους, κάλεσε τις προάλλες δημόσια τον κόσμο να φτύσει όπου βρει (!) τη «γυνή» (sic) Ερατώ Μαρκουλλή, με αφορμή τη θέση της πως η απόφαση –λόγω αποχής του ΔΗΣΥ– για το Eνωτικό συνιστούσε «μίνι πραξικόπημα κατά των συνομιλιών».

Σε άλλες χώρες, ας μείνουμε έστω στα τις Ευρώπης και τα αδελφά του ΔΗΣΥ κόμματα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο συγκεκριμένος θα είχε καταδικαστεί αμέσως και απερίφραστα από την ηγεσία του κόμματος.

Επίσης θα είχε κληθεί πάραυτα στα πειθαρχικά όργανα για να λογοδοτήσει για την υποκίνηση μίσους ενάντια σε μια άλλη πολιτικό και ενδεχομένως να είχε αποβληθεί από το κόμμα.

Άστε που σε σοβαρές χώρες θα είχε κινηθεί και η Εισαγγελία του κράτους, με ακριβώς την ίδια αφορμή. Αυτεπάγγελτα. Ποια Εισαγγελία, θα μου πείτε, και ποιου κράτους, εδώ περιμένουμε ακόμα να μας πει ο κύριος γενικός εάν είναι… κακό το ρατσιστικό παραλήρημα του Αθυρόστομου Β’. Χώρια όλα τα άλλα.

Τέλος πάντων.

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός έπαψε να είναι βουλευτής, με ένα θεαματικό μάλιστα σουτ από το εκλογικό σώμα, δεν αλλάζει κάτι. Ούτε βεβαίως και το ότι πρόκειται να δικαστεί –αμετανόητος προς το παρόν– για σωρεία εγκληματικών παραβάσεων ταχύτητας οι οποίες μπορεί και να στοίχιζαν τη ζωή ανυποψίαστων ανθρώπων.

Σημειωτέον ότι τις προάλλες είχε το απύθμενο θράσος να σχολιάσει το ατύχημα στην Ελλάδα…!

Ο συγκεκριμένος είναι γνωστός για την ακρότητα και τη χυδαιότητα του λόγου του, θύματα του οποίου πέφτουν όλοι όσοι διαφέρουν από αυτό που ίδιος τουλάχιστον παρουσιάζει ως δημόσια εικόνα του: άντρας βαρύς και ασήκωτος, μάγκας, bash Έλλην, σταυροφόρος της ορθοδοξίας και πολλά άλλα.

Ενός λόγου –άνευ ορίων– ο οποίος συχνά είναι τόσο αγοραίος που γίνεται πιο αποκρουστικός κι από το θέαμα τουαλέτας στην οποία ο προηγούμενος έκανε την ανάγκη του αλλά δεν τράβηξε το καζανάκι. Πολλοί πολιτικοί προσπάθησαν, αλλά λίγοι τα κατάφεραν να φτάσουν σε τέτοιο σημείο.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος υποκίνησε το μίσος ενάντια στη ΛΟΑΤΙ κοινότητα ταυτίζοντάς την με τους παιδόφιλους και τους κτηνοβάτες, ο οποίος κάλεσε (γυναίκα) συνάδελφό του να του μετρήσει το πέος του, ο οποίος θεωρούσε και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, να στοχοποιεί και να υποκινεί τη βία.

Ο Θεμιστοκλέους εστάλη σπίτι του από το εκλογικό σώμα. Πανηγυρικά. Αλλά το θέμα είναι πως αυτή του η ειδεχθής συμπεριφορά είχε καταγραφεί πάμπολλες φορές –από την εποχή των social media δε, είναι μόνιμο φαινόμενο πια– και ο ΔΗΣΥ επέλεξε παρά τις ακρότητές του να τον βάζει στο ψηφοδέλτιο ξανά.

Με την εκλογή Αναστασιάδη μπήκε πάλι στη Βουλή αφού ήταν επιλαχών. Και συνέχισε τα ίδια και πολύ χειρότερα. Μάλλον… επιβραβεύθηκε με μια θέση στο ψηφοδέλτιο και πάλι το 2016, αλλά ευτυχώς ο κόσμος τον έστειλε σπίτι του, να αφηνιάζει στο facebook με κάθε αφορμή.

Και να καταχειροκροτείται από μια σαφώς μικρότερη αλλά συμπαγή ομάδα ψεκασμένων (το θέτω κομψά), η οποία γοητεύεται από το βίαιο στοιχείο του λόγου του και το χρησιμοποιεί για να γράψει συνήθως πράγματα που σοκάρουν τους πάντες εκτός από τον ήρωά της, ο οποίος την αππώννει ακόμα περισσότερο. Και τα οποία, πράγματα, μπορεί να.... επιλυθούν εύκολα με μια απλή φαρμακευτική αγωγή.

Το θέμα όμως δεν είναι ο Θεμιστοκλέους και ο κάθε ληγμένος πλέον διά της ψήφου του λαού βουλευτής, είτε περιμένει δίκη είτε όχι. Δεν είναι καν η κατάσταση του οιουδήποτε πάλαι ποτέ ευτυχώς –πάντα διά της λαϊκής ψήφου- ο οποίος έχει την ανάγκη να επιτίθεται και να χυδαιολογεί με τρόπο που προκαλεί αηδία όπως και να υποκινεί το μίσος εναντίον προσώπων ή ομάδων τις οποίες δεν μπορεί να ανεχτεί.

Όσο κι αν κανείς υποψιάζεται κάποτε από πού ξεκινούν τα ρατσιστικά απωθημένα του...

Το ερώτημα είναι για πόσες ψήφους πουλιέται πλέον ο ΔΗΣΥ. Πουλιέται, ναι. Για πόσες λίγες πια ψήφους εξευτελίζεται από τέτοιες άθλιες «πολιτικές» διαγωγές τις οποίες ανέχεται και οι οποίες σε καμία πολυφωνία δεν χωρούν. Γιατί ο ρατσισμός της όποιας μορφής είναι αδίκημα, όχι άποψη. Και σε σουπερμάρκετ, τα σκάρτα τα πετάνε.

Στην Πινδάρου υπάρχει ένα κόμμα. Και είναι στιγμές που φαίνεται απίστευτα γελοίο το κόμμα αυτό. Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Μόνο εκείνο. Και η εκκωφαντική, και κυρίως τρομακτικά αναξιοπρεπής του σιωπή.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Εξάρτηση - Συνεξάρτηση (Της Χριστιάνας Μεττή)

Πολίτης News, 25.04.2018

ΑΠΟΨΗ

Οι πολιτικάντηδες των δύο κρατών

Πολίτης News, 25.04.2018

ΑΠΟΨΗ

Δεν μπορείτε να βγάλετε τη φωτογραφία αυτού του εγκλήματος

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 25.04.2018

Επιστροφή
στην αρχή