Για ποιο λόγο δεν πρέπει να καταναλώνουμε παγωμένο φαγητό;

BUZZLIFE /HEALTH

Κάποιες φορές επιστρέφουμε πεινασμένοι στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ανοίγουμε το ψυγείο και να καταναλώνουμε παγωμένο φαγητό

Μήπως όμως αυτή η συνήθειά μας καταστρέφει τη γραμμή μας; Έτσι δείχνει πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία του φαγητού επηρεάζει τη μερίδα που θα καταλήξει τελικά στο πιάτο μας. Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό είναι κρύο, καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς τα λιπαρά του συστατικά “παγώνουν” και δεν διαχέονται σωστά προς τους γευστικούς μας κάλυκες, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λαμβάνει το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει. Επιπλέον, το φαγητό λέγεται ότι έχει χειρότερη γεύση όταν βρίσκεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε την απόλαυση που θα νιώθαμε εάν το καταναλώναμε ζεστό. Το ίδιο λέγεται μάλιστα ότι συμβαίνει και όταν τρώμε βιαστικά, μπροστά στο ψυγείο ή πάνω από το νεροχύτη.


Επιστροφή
στην αρχή