Γι’ αυτή τη δημόσια υπηρεσία μπορούμε να είμαστε περήφανοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Έγκωμη δεν διαθέτει μόνο άνετες πολυθρόνες για τους επισκέπτες αλλά πόσιμο νερό και δωρεάν χρήση του Wi-fi.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και διαφορετικός: Πώς έβγαλα κάρτα νοσηλείας μέσε σε 10 λεπτά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στην Έγκωμη. Και μάλιστα χωρίς να νευριάσω ή να κουραστώ και χωρίς να χρειαστεί να επιστρατεύσω ίχνος υπομονής!

Η άριστη εξυπηρέτηση του δημοσίου στις προηγμένες κοινωνίες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όχι βεβαίως στη δική μας Πολιτεία. Για αυτό όταν συμβαίνει θα πρέπει να λέμε τα αυτονόητα επιβραβεύοντας τις υπηρεσίες που αποτελούν παράδειγμα...

Πριν από μερικές μέρες, λοιπόν, κατά την επίσκεψή μου στο ΚΕΠ Λευκωσίας στην  Έγκωμη εντυπωσιάστηκα από την άμεση εξυπηρέτηση. Δεν υπήρχαν  ουρές, υπήρχαν διαθέσιμες πολυθρόνες για τους επισκέπτες (άνετες και χρωματιστές), ήταν πεντακάθαρα και κυρίως υπήρχε πόσιμο νερό και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο! Ναι, πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Περίμενα πέντε λεπτά να ελευθερωθεί υπάλληλος ώστε να μπορέσει να με εξυπηρετήσει και άλλα πέντε λεπτά για την εξυπηρέτηση από την ευγενέστατη υπάλληλο. Αυτό ήταν! Και αυτό είναι το δημόσιο που θέλουμε! Να μπορεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, να σέβεται το χρόνο μας και τους φόρους που πληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες.

Φόρο είπα και θυμήθηκα ότι υπάρχουν υπηρεσίες του δημοσίου, όπως είναι για παράδειγμα το τμήμα φορολογίας, στην Έγκωμη πάλι, όπου γράφει στην πόρτα του σημείου εξυπηρέτησης πως απαγορεύονται τα κινητά! Άσε που μόλις εισέλθεις του κτηρίου βρωμάει τσιγαρίλα.  

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της ΠΓΔΜ λόγω εκλογής Αλβανού ΠτΒ

Πολίτης News, 27.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέι: Οι «27» ενώνονται κατά του Λονδίνου

Πολίτης News, 27.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άιντε: Οι συνομιλίες πάνε καλύτερα από την εικόνα που δημιουργήθηκε

Πολίτης News, 27.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή