Γ.Φράγκος: Το γράμμα του νόμου δεν πρέπει να καταδυναστεύει το πνεύμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο κ. Φράγκος εξέφρασε την η αντίθεσή του στην απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία «φιμώνεται» η εφημερίδα τονίζοντας ότι

«Σε καμιά περίπτωση το γράμμα του νόμου δεν πρέπει να καταδυναστεύει το πνεύμα του νόμου που είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος» ανέφερε στον Πολίτη 107.6 και στην εκπομπή «Πρωϊνή Επιθεώρηση»  ο Πρόεδρος της Ένωσης  Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος σχολιάζοντας το διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με το οποίο απαγορεύει στην εφημερίδα «Πολίτης», την δημοσίευση ηλεκτρονικών μηνυμάτων  από τον προσωπικό λογαριασμό της Εισαγγελέως Ειρήνης Λοϊζίδου. 

Ο κ. Φράγκος δήλωσε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή, η ΕΣΚ δεν θα καλέσει κανέναν σε ανυπακοή.

«Στην προκειμένη περίπτωση» πρόσθεσε,« τελεί σε ισχύ η τοποθέτηση της Επίτροπου προστασίας προσωπικών δεδομένων που μας βρίσκει σύμφωνους σε ότι αφορά τη διαχείριση της πληροφόρησης που κατείχε και κατέχει  ο «Πολίτης».  Δεν είδαμε στοιχεία που να άπτονται της προσωπικής ζωής της κ. Λοϊζίδου. Είδαμε στοιχεία που άπτονται καίρια των καθηκόντων και της αποστολής της στην Εισαγγελία».

Παρόλα αυτά εξέφρασε την  αντίθεσή του  σε οτιδήποτε δημιουργεί πρόσκομμα στην ελευθεροτυπία υποστηρίζοντας ότι η  δημοσιογραφία έχει κριτήρια και όταν τα υπηρετεί σωστά και ποιοτικά μπορούν να βγουν τα σωστά συμπεράσματα.

«Εμείς ως Ένωση Συντακτών Κύπρου, διακηρύσσουμε τις θέσεις αρχής, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης, το διάταγμα είναι προσωρινό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και αφορά μόνο την εφημερίδα «Πολίτης». Εμείς στηρίζουμε την προσφυγή της εφημερίδας στο Ανώτατο» ανέφερε.


Επιστροφή
στην αρχή