Γερμανία: Μεγάλες οι καταστροφές από τον καύσωνα και την ξηρασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Τεράστιες καταστροφές σε αγρότες και κτηνοτρόφους έχει επιφέρει ο σφοδρός καύσωνας και η ξηρασία, που πλήττει την Ευρώπη

Τεράστιες καταστροφές σε αγρότες και κτηνοτρόφους έχει επιφέρει ο σφοδρός καύσωνας και η ξηρασία, που πλήττει την Ευρώπη –και ιδιαίτερα τη Γερμανία- τις τελευταίες εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως προχθές στη Σαξονία, η θερμοκρασία έφθασε σε ύψη ρεκόρ, δηλαδή μετρήθηκε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια θερμοκρασία πρωτοφανής για τα γερμανικά μετεωρολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με προβλέψεις του γερμανικού Υπουργείου Γεωργίας, ήδη στη χώρα έχουν καταστραφεί 10 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες.

Η Ομοσπονδία των Γερμανών αγροτών ζητά άμεσα οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση, γεγονός που θα εξετασθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Υπουργός Γεωργίας Γιούλια Γκλέγκνερ, εξήγγειλε ήδη βοήθεια προς τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας της ξηρασίας και της τεράστιας έλλειψης ζωοτροφών.

Ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι καλλιεργητές μήλων, η παραγωγή των οποίων έχει σε μεγάλο μέρος καταστραφεί εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρει η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές γύρω από το Βερολίνο, όπου παρουσιάστηκαν θερμοκρασίες άνω των 33 βαθμών Κελσίου για 325 ώρες μέσα στον Ιούλιο.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν και πολύ μεγάλες δασικές πυρκαγιές.


Επιστροφή
στην αρχή