Γέμισαν τους δρόμους ξανά οι Τουρκοκύπριοι #Reddediyoruz (Φωτό)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Την αποφασιστικότητά τους έδειξαν ξανά χθες το βράδυ χιλιάδες νέοι Τουρκοκύπριοι της πλατφόρμας #Reddediyoruz που σημαίνει «Απορρίπτουμε»

Την αποφασιστικότητά τους έδειξαν ξανά χθες το βράδυ χιλιάδες νέοι Τουρκοκύπριοι της πλατφόρμας #Reddediyoruz που σημαίνει «Απορρίπτουμε», η οποία τάσσεται κατά της δημιουργίας του γραφείου συντονισμού Τουρκίας - «ΤΔΒΚ» για θέματα νεολαίας και αθλητισμού.

Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα πορεία η οποία ξεκίνησε γύρω στις 19:00 από τον εμπορικό δρόμο Ντερέμπογιου στην κατεχόμενη Λευκωσία  και κινήθηκε με σφυρίγματα και συνθήματα  προς το «προεδρικό» και τη «βουλή», η οποία βρίσκεται απέναντι από την τουρκική «πρεσβεία».

Ο νεανικός αυθορμητισμός ήταν πιο πολύ κυρίαρχος στην διαδήλωση με τους νεαρούς να δίνουν πανηγυρική ατμόσφαιρα στην διαμαρτυρία τους, με χορούς, τραγούδια και πολύ ρυθμό.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε όπως και την προηγούμενη φορά από την πλατφόρμα #Reddediyoruz και κινητοποίησε τους χιλιάδες νέους κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως, «Η νεολαία θα έρθει, θα έρθει ελεύθερη», «Νομίζατε εγκαταλείψαμε;» και «Απορρίπτουμε την αφομοίωση», ενώ το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το «Απορρίπτουμε», το οποίο οι νέοι φώναζαν ακατάπαυστα ρυθμικά.

 Την Παρασκευή το "Ανώτατο Δικαστήριο" αποφασίζει για την συνταγματικότητα του "Νόμου" που ψήφισε η "Βουλή" για την δημιουργία του γραφείου συντονισμού, τον οποίο ανέπεμψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

 

Το #Reddediyoruz βρέθηκε και στα κρυστάλλινα νερά της Καρπασίας!

 


Επιστροφή
στην αρχή