Φθινοπωρινό τριήμερο και μετά καύσωνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Καιρικό αλαλούμ θα έχουμε και αυτήν τη βδομάδα. Τα καιρικά καμώματα θα συνεχιστούν και σήμερα και αναμένεται να είναι μεγαλύτερης έντασης.

Καιρικό αλαλούμ θα έχουμε και αυτήν τη βδομάδα, η οποία ενδεχομένως να μας θυμίσει την προηγούμενη.
Χθες σημειώθηκαν λίγες βροχές σε διάφορες περιοχές, ενώ οι άνεμοι έφθασαν μέχρι και τα 6 Μποφόρ, κυρίως στα παράλια. Όμως, τα καιρικά καμώματα θα συνεχιστούν και σήμερα και αναμένεται να είναι μεγαλύτερης έντασης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Μιχάλη Μούσκο, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, χωρίς να αποκλείεται και το χαλάζι. Ο καιρός, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο κ. Μούσκος, θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αλλά σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ίσως να είναι ακόμα και της ίδιας έντασης με τις καταιγίδες της περασμένης βδομάδας. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε κυρίως από το απόγευμα και μετά και θα επηρεάσουν το εσωτερικό και τα ορεινά. Εξασθενημένες θα φθάσουν οι βροχές στα παράλια. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Τετάρτη θα έχουμε άνοδο και περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα κυμαίνεται από 28-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, γενικά ο Ιούνιος αλλά και το δίμηνο Ιούλιου - Αυγούστου χαρακτηρίζονται από επεισόδια με καταιγιδοφόρο δραστηριότητα λόγω κυρίως της θερμικής αστάθειας των στρωμάτων της ατμόσφαιρας.

Η πρόβλεψη


Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εποχική πρόγνωση, τον Ιούνιο αναμένεται να έχουμε κανονικές θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με τον Ιούνιο, και τον Μάιο που μας πέρασε, που η θερμοκρασία ήταν πάνω τόσο από την κανονική μέγιστη όσο και από την κανονική ελάχιστη. Ο Μάιος κατέγραψε αθροιστική βροχή πολύ πιο πάνω από την κανονική Κελσίου, 258% της κανονικής. Στο μεταξύ, να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής η συνολική βροχόπτωση του Ιούνη έχει φθάσει στο 270% της κανονικής και ακόμα υπολείπεται άλλο ένα εικοσαήμερο για να συμπληρωθεί ο μήνας. Και επειδή έχει χρόνια να δούμε τέτοια ποσοστά, να αναφέρουμε πως στον Σαϊττά η βροχόπτωση έφθασε στο 912% της κανονικής.


Επιστροφή
στην αρχή