Φράγκος για γλωσσάρι: Η ΕΣΚ δεν έχει σχέση με το θέμα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Καμία σχέση δεν έχει η Ένωση Συντακτών με το γλωσσάρι, διευκρινίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος.

Καμία σχέση δεν έχει η Ένωση Συντακτών με το γλωσσάρι, διευκρινίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος.

Διαβάστε επίσης: ΕΔΔ: Ανεδαφικός ο ισχυρισμός περί φίμωσης μέσω γλωσσαρίου

Ακόμη, ο κ. Φράγκος απαντά σε όσους είχαν την απορία γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Αναλυτικά η δήλωση Προέδρου ΕΣΚ για το γλωσσάριο του ΟΑΣΕ:

Αναφορικά με την ιδέα για σύνταξη γλωσσαρίου αμοιβαία αποδεκτών όρων μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ δημοσιογράφων, την οποία προωθεί το Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ, επαναλαμβάνω ρητά και κατηγορηματικά: η Ένωση Συντακτών Κύπρου ουδέποτε ανέλαβε ή διαδραμάτισε τον οποιονδήποτε ρόλο. Η ΕΣΚ μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΑΣΕ «Διάλογος για την Κύπρο», που περιλαμβάνει πλειάδα δικοινοτικών δράσεων μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης: ΟΑΣΕ: Το γλωσσάρι δεν είναι κατάλογος απαγορευμένων λέξεων και φράσεων

Ωστόσο, όταν η οργάνωσή μας βολιδοσκοπήθηκε, σε προκαταρτική συζήτηση, για το γλωσσάριο, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής μας και ότι δεν επιθυμούμε την όποια εμπλοκή σε αυτό. Όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης: Ενόχλησε η συνεργασία - Αντέδρασαν για το γλωσσάρι πριν καν το δουν

Εδώ και μέρες βρίσκομαι στο Πεκίνο, σε πολυήμερη αποστολή, εκπροσωπώντας την ΕΣΚ σε διεθνή σύναξη των προέδρων δημοσιογραφικών ενώσεων από 47 χώρες του κόσμου. Ως εκ τούτου, έχω περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και καθόλου πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά για όσους διερωτούνται γιατί σιωπώ επί μακρόν και δεν απαντώ.


Επιστροφή
στην αρχή