Φωτιά στο «Ε. Βενιζέλος»: Ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε πλαστικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 10 το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε το σημείο έναρξης της φωτιάς και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς.

Από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε ολονύχτια περιπέτεια για τους 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος. Λιγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς, αλλά χωρίς φλόγα- βγαίνουν μόνο καπνοί. 

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός θα ακολουθήσει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η καταμέτρηση των ζημιών τόσο στο ίδιο το πλοίο, που θα επιθεωρηθεί τις επόμενες ώρες από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων για να κριθεί το αξιόπλοό του, όσο και στα 80 φορτηγά και τα 152 ΙΧ που μετέφερε στα Χανιά. 

Τις πρώτες εικόνες από το πλοίο μετέφεραν οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού που μπήκαν στο  Ελευθέριος Βενιζέλος τη νύχτα της Τρίτης, λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ενώ το ferry boat έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Ανέβηκαν στο επιβατηγό από την μεγάλη σκάλα των 30 μέτρων και αρχικώς μετέβησαν στο γκαράζ του πλοίου. Εκεί, τα κομάντος του Λιμενικού είδαν πως υπήρχε μόνο καπνός, πυκνός καπνός που σχεδόν δεν επέτρεπε την όραση. Παρατήρησαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος το θερμικό φορτίο μειωνόταν.  Οι κομάντος του Λιμενικού σημειώνουν ότι οι επιβάτες ήταν συνεργάσιμοι. 

Ηδη, κάποια φορτηγά έχουν βγει από το πλοίο. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.
 
 

Επιστροφή
στην αρχή