Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ελλάδα -Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

01
26

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος,ενώ δεσμεύτηκε «Κανείς δεν θα ξεχαστεί και δεν θα μείνουν αναπάντητα ερωτήματα»

Δεν έχει τέλος η φρίκη της πυρκαγιάς στην Αττική.

Στους 76 νεκρούς και 187 τραυματίες έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέσθηκε η μεγάλη τραγωδία.

Στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν δύο ακόμη σορούς. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι δύο ηλικιωμένοι ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής κ. Μαλλίρη, οι ενήλικες τραυματίες είναι 164, από τους οποίους οι 71 παραμένουν για νοσηλεία και οι 10 είναι διασωληνωμένοι. Επίσης 23 παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και 11 από αυτά νοσηλεύονται, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, με αξιωματούχους των σωμάτων ασφαλείας να εκτιμούν πως ο αριθμός των αγνοούμενων είναι τριψήφιος.

Τσίπρας:«Κανείς δεν θα ξεχαστεί και δεν θα μείνουν αναπάντητα ερωτήματα»

Νωρίτερα, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ δεσμεύτηκε «Κανείς δεν θα ξεχαστεί και δεν θα μείνουν αναπάντητα ερωτήματα».

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών στην περιοχή Μάτι, όπου βρέθηκαν 25 νεκροί σε χωράφι κοντά στη θάλασσα. Βρέθηκαν ανά τέσσερα με πέντε άτομα, σφιχταγκαλιασμένοι. Εικάζεται ότι επιχείρησαν να βρουν τρόπο διαφυγής, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης όλων των εστιών, αλλά και σχέδιο υλοποίησης έκτακτης ανάγκης του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σκάφη του λιμενικού κτενίζουν τις πληγείσες περιοχές προς ανεύρεση εγκλωβισμένων, ενώ χθες απεγκλωβίστηκαν από την περιοχή Μάτι 715 άτομα.

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή