Φωνάζετε; Ε, τότε με τον αριθμό 74.279 θα παραμιλάτε!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Ο #Pellotopos φωνάζει. Αν και συνήθως οι #Pellotopites για τα σοβαρότερα σιωπούν. Οπότε ούτε εδώ διαμαρτυρήθηκε κανείς. Κι όμως. Το 74,279 είναι εκεί!

Δεν θέλω γκρίνιες. Κυρίως αυτό. Διακοπές ήταν. Τελείωσαν.

Και όσοι πάνε τώρα ή ξαναπάνε τώρα ή πάνε γενικώς ή βρίσκονται μονίμως, καλά να είναι οι άνθρωποι και να χαίρονται όσα έχουν. Διότι ειδικά τώρα με τα social media, πολύς ο φθόνος και ακόμη περισσότερη η μικροπρέπεια.

Μα, εδώ φτάσαμε. Να τα γράφουν και δημόσια αυτά που έλεγαν στα σπίτια τους για τον συγγενή, τον φίλο, τον γείτονα, τον γνωστό και το τι έχει, το τι αγόρασε, το πού πάει. Μεγάλη ξεφτίλα. Στα όρια της επιδημίας είναι πια.

Βεβαίως, στα social media γίνεται «κομψά». Δεν βγαίνει να γράψει «είμαι αχόρταγος/η κι αυτά που έχω δεν τα εκτιμώ και φυσικά δεν τα χαίρομαι αφού είμαι μίζερος/η και έτσι θέλω να μείνω». Όχι! Το βάζει πλαγίως. «Ε βέβαια, κύριε. Οι αριστοκράτες κάνουν / πάνε / αγοράζουν / τρώνε» και πάει λέγοντας. Και η κρίση στο τέλος, για ξεκάρφωμα. Ο βολικός φερετζές.

Πόσοι, άλλωστε, θυμούνται πως η κρίση δεν έχει να κάνει με όλα αυτά;

Πόσοι θυμούνται πως αυτά γινόντουσαν και πολύ πριν από την κρίση την οποία όλοι, πλην κάποιων στο ΥΠΟΙΚ οι οποίοι LSD να έκαναν σε τέτοιες παραισθήσεις δεν θα έφταναν, την περνάμε ακόμα μια χαρά και τα νέα βάσανά μας λόγω Συνεργατισμού είναι πίσω ακόμα και επίσης, το κυριότερο, πως πολλοί από αυτούς που τα γράφουν όλα αυτά την έχουν καλύτερα από αυτούς στους οποίους απευθύνονται;

Απλώς είναι μί-ζε-ροι.

Τέσπα. Ή μάλλον όχι. Ας τους κρατήσουμε στην κουβέντα μας. Γιατί, δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα, τον #pellotopos όπως τον βάφτισα κάποτε χωρίς πιστεύω ή να νηστεύω, σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, όλα από τη μιζέρια είναι που ξεκινούν και σε αυτήν καταλήγουν.

Έτσι ήταν και που μια καλή πρωία οι #pellotopites ξύπνησαν και ανακάλυψαν τον νέο εχθρό ανάμεσά τους. Αυτόν στον οποίο απέδωσαν -κατά τον μήνα Αύγουστο- όλα τα κακά που τους συμβαίνουν: τον εκπαιδευτικό. Και θα το κάνουν και τον Σεπτέμβρη, με τη διαφορά ότι εδώ τα θέλει και ο κώλ… του τελευταίου. Και συγχωρέστε με.

Ε, ναι. Διότι το μήνυμα το πιάσαμε και μαγκιά τους και τους στηρίξαμε πολλοί από εμάς. Αλλά τα άκρα δεν κερδίζουν συμμάχους, ειδικά εάν πλέον υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης έστω και με μια κυβέρνηση η οποία είναι ολοφάνερα αυταρχική και ανίκανη να χειριστεί όχι μόνο αυτή την υπόθεση, αλλά και αμέτρητες άλλες.

Και, ναι, είναι βαριές και ασήκωτες οι ευθύνες των εκπαιδευτικών για την παραπαιδεία, για τις τραγικές επιδόσεις στα σχολεία, για την άλωση με τις ευλογίες του Προεδρικού των σχολείων από τους μουτζαχεντίν του Ποθκιάντραπου Β’ και τη συνεχιζόμενη μετατροπή τους σε φυτώρια γενεών αμόρφωτων, ανιστόρητων και ρατσιστών. Και όχι μόνο αυτά.

Όμως, αφενός μεν δεν φταίνε μόνο εκείνοι, αφετέρου δε δεν μπορεί να φταίνε για όλα, τόσο μάλιστα που να τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν ειρηνικά, χωρίς να ντρέπεται κανείς μας και χωρίς να αντιδρά σε καλέσματα να τους δείρει η Αστυνομία διότι το πράττουν! Δεν μπορεί να είμαστε τόσο αμπάλατοι και τόσο ελλειμματικοί. Αν και σίγουρα είμαστε χειρότεροι!..

Εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση ο #pellotopitis που έλεγα πριν. Μπήκε ήδη δηλαδή. Με τα τσαρούχια ή με τις ποδίνες, που λέμε εμείς. Κανονικά. Ωρύεται και εμεί ενίοτε σε σχόλια, στο fb ή στον κύκλο του, βέβαιος πλέον πως έπιασε επιτέλους την καλή και έχει εντοπίσει την πηγή του κακού για όσα του συμβαίνουν: τους εκπαιδευτικούς.

Σε κάποια -επιμέρους- έχει δίκιο. Είναι αυτά που έλεγα πιο πάνω και αρκετά άλλα. Αλλά, αγάπη μου, όσο κι αν είναι αδικαιολόγητοι σε πολλά και όσο κι αν είναι εύκολος στόχος, δεν γίνεται να μην βλέπεις και τα υπόλοιπα.

Δεν γίνεται να μην ασχολείσαι με αυτό που μόλις έγινε στον Συνεργατισμό - ή για να το θέσω καλύτερα, ΔΕΝ έγινε καν ακόμη, τώρα θα γίνει- και να μην συγκρίνεις το μέγεθος εκείνου και των παρελκομένων του με αυτό.

Δεν μπορεί ακόμα, όσο κι αν είσαι Ούγκανος επί της ουσίας και όλα αυτά τα «μαγικά» σε διεγείρουν, να περνάει στο ντούκου η επίσημη παρουσία της επιτρόπου Περιβάλλοντος σε «προσευχή και ικεσία για την προστασία και τη σωτηρία του περιβάλλοντος»(!). Το 2018 σε «ευρωπαϊκή» χώρα.

Πόσω μάλλον, όταν οι καταστροφές στο περιβάλλον του #pellotopos βοούν και η παρουσία της συγκεκριμένης παρά τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος είναι… δεν θα πω ανεπαρκής και ανύπαρκτη, διότι μάλλον την κολακεύουν οι χαρακτηρισμοί και ενδέχεται να κατηγορηθώ.

Λιγότερη μιζέρια λοιπόν. Λιγότερο φάγωμα και αλληλοφάγωμα, όσο εύκολο κι αν είναι πια το να πάρεις το κινητό στο χέρι και να κάνεις την ανάγκη σου εκεί, αντί εκεί που θα έπρεπε. Σκέψου πριν το γράψεις, μέτρα το. Όσο κι αν γύρω σου ο κόσμος της οθόνης σού μοιάζει και βράζει από επιπολαιότητα, μικροπρέπεια, μικρομυαλιά, χειροκροτώντας τη χυδαιότητα και το άππωμά σου.

Αφήσαμε κάτι; Α, ναι την απάντηση στον τίτλο!

Το 74.279 είναι το ακριβές ποσό που καθαρίζει (καθαρά, ναι) η επίτροπος που έλεγα πιο πάνω. Τόσα την πληρώνεις κάθε χρόνο για να εμφανίζεται όταν παίζουν τέτοιες μαγικές τελετές στις οποίες ζητείται από μια αόρατη δύναμη να κάνει αυτό που πληρώνεται για να κάνει εκείνη.

Έχεις λοιπόν πολλά δίκια να φωνάζεις και για τα μικρά και τα εύκολα, ακόμα κι όταν σωπαίνεις μονίμως για τα μεγάλα. Αλλά κάτι τέτοιες στιγμές δεν νιώθεις -το ελπίζω κιόλας- πολύ, μα πάρα πολύ μαλάκας;

Νιώθεις ε; Και καλά κάνεις!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Φραγμό στις καταστροφικές ιδέες του Προέδρου

Πολίτης News, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή