Φοιτητές του εξωτερικού: Ακριβές και φτηνές πόλεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Εκτός από την παγκόσμια κατάταξη, η ανάλυση περιλαμβάνει δεδομένα για χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία, το ΗΒ και οι ΗΠΑ

Ακριβά πληρώνουν τα ενοίκια και οι φοιτητές του εξωτερικού. Η Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως, δημοσίευσε την ετήσια έρευνα σχετικά με τη δαπάνη ενοικίου για τους φοιτητές. Η έρευνα, που αφορούσε το κόστος ενοικίου των φοιτητών σε 125 πόλεις, αποκαλύπτει ότι οι φοιτητές στο Αλμπαθέτε (60$), στο Γιοχάνεσμπουργκ (76$) και στη Σιγκαπούρη (94$) ξοδεύουν τα λιγότερα χρήματα για το ενοίκιό τους ανά εβδομάδα. Οι τρεις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, στις οποίες οι φοιτητές ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για το ενοίκιό τους, είναι η Βοστώνη (464$), η Νέα Υόρκη (402$) και το Λονδίνο (339$). Η πιο ακριβή χώρα είναι η Αυστραλία (255$), όπου οι φοιτητές ξοδεύουν 19% περισσότερα χρήματα από τον παγκόσμιο μέσο όρο ενώ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (212$) και οι ΗΠΑ (204$).

Στοχευμένη αναζήτηση

Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της student.com, Luke Nolan, δήλωσε σχετικά: «Οι φοιτητές πραγματοποιούν, πλέον, πιο στοχευμένες αναζητήσεις και συγκρίσεις τιμών κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους για εύρεση φοιτητικής στέγης. Η πρόσβασή τους σε πληροφορίες και πηγές είναι ανεξάντλητη και κατανοούν καλύτερα τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στην πόλη όπου θα σπουδάζουν. Σε πόλεις όπου υπάρχει πληθώρα επιλογών διαμονής, παρατηρούμε ότι οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων κατοικιών συνειδητοποιούν καλύτερα την ανάγκη για ανταγωνιστικές τιμές και παροχή επιπρόσθετων κινήτρων, όπως εκπτώσεις και επιστροφή χρημάτων». Εκτός από την παγκόσμια κατάταξη, η ανάλυση περιλαμβάνει, επίσης, δεδομένα για χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με βάση το τοπικό τους νόμισμα.

Στη Βρετανία

Εκτός από την παγκόσμια κατάταξη, η ανάλυση περιλαμβάνει, επίσης, δεδομένα για χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με βάση το τοπικό τους νόμισμα. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο επιλέγουν πάρα πολλοί Κύπριοι φοιτητές, οι πιο ακριβές πόλεις είναι το Λονδίνο, το Όξφορντ και το Κέιμπριτζ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Ρίντινγκ και Γιορκ. Τα λιγότερα λεφτά θα τα δώσουν οι φοιτητές που θα σπουδάσουν Ντέρμπι, Σάντερλαντ, Πρέστον και Μπράντφορντ.

Μεθοδολογία

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας συλλέχθηκαν από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σε περισσότερους από 12.000 φοιτητές που ενοικίασαν το φοιτητικό τους δωμάτιο σε 125 πόλεις ανά τον κόσμο μέσω της Student.com, από την 1 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Οι τιμές ενοικίων στην παγκόσμια κατάταξη μετατράπηκαν σε δολάρια ΗΠΑ τη στιγμή της κράτησης, με βάση την τρέχουσα τιμή συναλλάγματος. Η Student.com αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως και φιλοξενεί περισσότερα από 800.000 δωμάτια σε 400 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ως στόχο να διευκολύνει την κράτηση φοιτητικής διαμονής παγκοσμίως μέσω μιας δωρεάν υπηρεσίας, η οποία δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευκολία χρήσης.

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή