Φυσικά και δεν μας ψεκάζουν μεν, αλλά...

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Η φωτογραφία από την Ολομέλεια το πρωί: Ο Δρακουμέλ ετοιμάζεται να πείσει τα στρουμφάκια ότι η διχοτόμηση δεν είναι τόσο κακή όσο γνωρίζουν

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΠΟΕΔ. Και να μην διαμαρτύρεστε.

Πέρασε η Χρυσή Περίοδος του Νοεμβρίου (Γιορτή Μουλλά, Ψευδοκράτος, Πολυτεχνείο κ.ο.κ.) και πρέπει να προλάβουν οι άνθρωποι. Να προλάβουν να απεργήσουν σε εργάσιμο χρόνο. Ε ναι, πριν έρθουν οι αργίες των Χριστουγέννων. Διότι από τις αργίες, μόνο η Πρωτομαγιά «δεν είναι αργία, είναι απεργία». Όλες οι άλλες αργίες είναι μέρες ιερές. Ειδικά τις μισές και τις μέρες που βγάζουν τα παιδιά στους δρόμους δεν απεργούν!

Αρκετά όμως με την ΠΟΕΔ. Είναι τόσο boring, με την πιο άθλια έννοια, που νομίζω ότι και ο ίδιος ο Φυλακτού όταν ακούει τις πρωινές δηλώσεις του να παίζουν στα μεσημεριάτικα αλλάζει κανάλι. Είναι σε παράλληλο σύμπαν (και) η ΠΟΕΔ.

Τους πήρε κάνα 15νθήμερο για να καταλήξουν στον λόγο για τον οποίο απεργούσαν, μας είπαν διάφορα (αλλά η απεργία, απεργία). Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως αυτή η συντεχνία δεν έχει υπόθεση.

Ας πάμε σε κάτι πιο εύθυμο. Ε, ναι εύθυμο είναι! Και, όχι, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρχει κόσμος ο οποίος θυμώνει με την κάθε επανεμφάνισή του πια. Ειλικρινά το λέω, όχι.

Ναι, τον έχω κράξει αμέτρητες φορές. Ακριβώς για αυτό. Μπορείτε εσείς να θυμώνετε όταν λέει ενώπιον δικαστηρίου τη φράση: «ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έφευγε από το Κελλάκι με καππάριν, σταφύλι και τετράλιτρα λάδι»;

Έχει ξανασυμβεί σε δίκη παγκοσμίως; (!)

Παρακαλούσαμε, είπε ο Δημήτρης μας, τον Μιλτή να πληρωθεί. Για πολύ καιρό, είπε πάντα ο Δημήτρης, το ποσό των 100.000 ευρώ μπαινόβγαινε σε κιβώτια ασφαλείας. Για να μας αποτελειώσει με την ατάκα: έστελνα τον προσωπικό μου φρουρό για να τα μεταφέρει στον κ. Νεοφύτου.

ΚιβώτιΑ; Σε τι του τα έστελνε; Σε πεντάευρα;

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λοιπόν, κατέθεσε ενόρκως ότι έστελνε σε κιβώτιΑ 100.000 ευρώ σε εργολάβο για τον οποίο παραδέχθηκε ότι του έκανε κάτι «κουτσοδούλια», κάτι εκατομμυρίων και ο οποίος εργολάβος κέρδιζε τεράστια έργα του Δημοσίου με τον Δημήτρη μας να παραδέχεται ότι δεν ζητούσε τιμολόγια.

Εχθές δε, συμπλήρωσε ότι: ο Μιλτιάδης ξεκίνησε να κάνει εργασίες δίχως να ενημερώνει κανέναν, δίχως να συνεννοείται ή να ρωτά, κατά την έκφραση του Δημήτρη μας... Εργασίες πού; Στο σπίτι και το εξοχικό του! Και απορείτε ακόμη για τη διαχείριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας;

Είναι αλλού ο άνθρωπος. Δεν μπορείς να θυμώσεις μαζί του, ειδικά εάν δεις και όλα τα άλλα που είπε, πως οτιδήποτε μπορούσε να του χρεωθεί είναι αποφάσεις του κόμματος, τους ύμνους στον εαυτό του, τις Χαλεπιανές που ήταν της Ομόνοιας για την οποία μάθαινε μόνο από τις εφημερίδες, την κομματική του σχολή στην ΕΣΣΔ στην οποία δεν πήγαιναν ΚαΓκεΜπίτες (αλλά η Πλισέτσκαγια και οι άλλες κορυφαίες του Μπολσόι;), την ατάκα «δεν ήμουν μανιακός με την Ομόνοια» («μανιακός» ναι), τα «ξοθκιάσματα» του Μιλτή και όλα τα υπόλοιπα. Εγώ αρνούμαι να θυμώσω πλέον με τον Δημήτρη. I rest my case!

Μοναδικό ερώτημα, τελευταίο: Αυτές οι 100.000 ευρώ μετρητά, Σύντροφε, μήπως ήταν σε ένα γραμμάτιο στη μακαρίτισσα τη Λαϊκή, στη Μακεδονίτισσα συγκεκριμένα, το οποίο έσπασε την περίοδο που η Λαϊκή αντιλαμβανόμενη ότι θα τα τίναζε δεν έδινε στον κόσμο τα λεφτά του και δεν έσπαγε γραμμάτια με τίποτα, ούτε για σοβαρούς λόγους; Δεν το υιοθετώ. Το θέτω ως ερώτημα.

Την ώρα που έγραφα τη Στήλη έμαθα και το εξής: Αυτή η Επιτροπή Ασφάλειας –πώς τη λένε– η οποία κρίνει τα της φρουράς πολιτικών προσώπων, αποφάσισε να δώσει φρουρό και στον αρχηγό του εδώ παραρτήματος των Ελλήνων νεοναζί, το ΕΛΑΜ.

Ο οποίος... κινδυνεύει από τι; Αν κάποιος απειλείται είναι η υπόλοιπη κοινωνία από τέτοιες αρρωστημένες ιδεολογίες και όσους τις ασπάζονται. Χώρια που αυτοί πάνε και μπουλούκι πάντα, με τον συγκεκριμένο να ήταν και ο ίδιος μπράβος του αρχηγού των Κεντρικών στην Αθήνα, του υπόδικου Μιχαλολιάκου.

Μα, δεν είμαστε τέλειο κράτος; Επίσης, φρουρό θα λάβει και η Ελενάρα η αρχηγός της Αλληλεγγύης η οποία είναι στην Κύπρο μόνο τα Σαββατοκύριακα. Δηλαδή, ο αστυνομικός θα κάνει διακοπές τη βδομάδα ολόκληρη που η Μπουμπουλίνα απολαμβάνει τας Ευρώπας και θα εργάζεται στο weekend της Ελένης εδώ; Ή θα στείλουμε και τον μπάτσο στο Ευρωκοινοβούλιο; Τίποτα δεν αποκλείω σ’ αυτή τη χώρα. Τίποτα.

Όμως, έστω και τα ΣΚ μόνο, χάριν συζητήσεως, απειλείται και αυτή; Από τι απειλείται, εκτός από τον εαυτό της; Αλλά και εκεί ακόμα, δεν έπρεπε να της βάλουν έναν πυροσβέστη; Ο αστυνομικός τι εκπαίδευση έχει να σβήσει μια τέτοια φλογισμένη Ελληνάρα Ελενάρα εάν αποφασίσει να θυσιαστεί για την Ένωση που δεν θα γίνει ποτέ αφήνοντας πίσω και τις διψήφιες (χιλιάδες) εισπράξεις από συντάξεις και θεσμούς; Πυροσβέστη θέλει. Ή έστω έναν γιατρό…

Να την προλάβουμε, όχι τίποτα άλλο. Διότι έτσι είναι αυτές οι αυτοθυσιαζόμενες (άμα είναι για την πατρίδα και το έθνος) περιπτώσεις.

Όταν πουν να θυσιαστούν, κουβέντα δεν σηκώνουν. Και τσακ μπαμ.

Μιλώντας για γιατρούς, έτσι για να το κλείνουμε, ο γιατρός Χάρης Αριστείδου, γνωστός από την επίθεση στο αυτοκίνητο της Ελισάβετ και τόσα άλλα, κατέθεσε χθες την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Λεμεσού. Μαζί με ενστάσεις για τους άλλους δύο υποψηφίους.

Ο λόγος των ενστάσεων; Ο Χρίστου, λέει, ήταν του «Ναι» το 2004, ο δε Νικολαΐδης ήταν υπουργός του Χριστόφια.

Δείτε σας παρακαλώ, έτσι στα γρήγορα ξανά όλα τα πράγματα που σχολίασα σήμερα και εξηγήστε μου: πώς να μην τρώω και μισή εκπομπή στο ράδιο για να πείσω διάφορους πελλούς ότι φυσικά και ΔΕΝ μας ψεκάζουν;

Εδώ εμείς και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με κάτι λογικό όλα αυτά τα οποία συνέβησαν χθες. Μόνο χθες! Όλα αυτά και πολλά άλλα. Σκεφτήκατε εκείνοι τι παθαίνουν;

Αν δεν βάλουν γιατρό να προσέχει τη Θεοχάρους μην ρίξει στο κορμί της σπίρτο μπορώ –ΠΛΙΖ!– να τον έχω εγώ επιστημονικό συνεργάτη στην εκπομπή;

 


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Θα μας πείσει άραγε η διοίκηση της cyta;

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 15:04 (τελευταία ενημέρωση 15:04)

ΑΠΟΨΗ

Στέκεσαι μακριά και φωνάζεις: «κλείστε τα οδοφράγματα»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, 09:30 (τελευταία ενημέρωση 09:30)

ΑΠΟΨΗ

Μια κλωστή... Της Θεανώς Καλαβανά

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, 09:17 (τελευταία ενημέρωση 09:17)

Επιστροφή
στην αρχή