«Φυλακισμένος» στο Κατάρ Κύπριος εργαζόμενος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κύπριος country manager της εταιρείας, αρνείται να συναντηθεί μαζί του, γιατί όπως είπε, πήρε την εταιρεία του στα δικαστήρια

«Φυλακισμένος» στο Κατάρ παραμένει Κύπριος εργαζόμενος, ο οποίος αν και πριν από έξι μήνες παραιτήθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, εντούτοις δεν του επιτρέπεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Μιλώντας στο politis.com.cy, ανέφερε πως τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στο Κατάρ για να δουλέψει σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, υπογράφοντας συμβόλαιο, το οποίο καθόριζε τον μισθό του, ενώ προέβλεπε και καταβολή 13ου και 14ου μισθού, συν κάποια άλλα μπόνους, τα οποία θα καταβάλλονταν κάθε τέλος του έτους.

Το 2015, ο Κ.Π. ζήτησε τα μπόνους του νωρίτερα, καθώς όπως είπε προέκυψαν κάποιες οικονομικές δυσκολίες.

Το 2017 ο εργαζόμενος, ζήτησε από την εταιρεία τα μπόνους, τον 13ο, αλλά και τον 14ο του 2016, καθώς όπως ανέφερε στο politis.com.cy, δεν τα είχε πληρωθεί. Σε απάντησή της μέσω email η εταιρεία, του ανέφερε ότι πλέον δεν καταβάλλονται επιπλέον μισθοί. Μάλιστα, λαμβάνοντας την κατάσταση μισθοδοσίας του, διαπίστωσε πως ούτε ο μισθός του ήταν αυτός που είχε συμφωνηθεί βάσει συμβολαίου.

Ο εργαζόμενος ζήτησε τη συμβουλή του Υπουργείου Εργασίας στην Κύπρο, το οποίο ωστόσο τον ενημέρωσε πως δεν υπήρχε καταχωρημένο κανένα συμβόλαιο στο όνομά του και του πρότεινε να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Κ.Π. υπέβαλε την παραίτησή του από την εταιρεία, η οποία ωστόσο δεν πλήρωσε τα δεδουλευμένα του. Ως αποτέλεσμα, παραμένει στο Κατάρ εδώ και έξι μήνες, ζητώντας από την εταιρεία κάθε μήνα να του δώσει κάποια από τα χρήματα που του οφείλει, για να μπορέσει να ζήσει.

Όπως μας ανέφερε, ο Κύπριος country manager της εταιρείας, αρνείται να συναντηθεί μαζί του, γιατί όπως είπε, πήρε την εταιρεία του στα δικαστήρια.


Επιστροφή
στην αρχή