Φεύγει από τη Λάρνακα η ExxonMobil

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Έχουν ήδη καθοριστεί τα χρονοδιαγράμματα για τη διακοπή της λειτουργίας, αλλά όχι για τη μεταφορά των εργασιών των τερματικών σταθμών στο Βασιλικό

Η μελέτη της ExxonMobil Cyprus Ltd κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος και αυτό που απομένει είναι η έγκρισή της για να ξεκινήσει η αποξήλωση και η κατεδάφιση του τερματικού αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων της εταιρείας, στη Λάρνακα.
Η συνολική επιφάνεια του τερματικού σταθμού είναι περίπου 7,6 εκτάρια και βρίσκεται στον δρόμο Δεκέλειας - Λάρνακας.
Ο τερματικός σταθμός της ExxonMobil Cyprus Ltd είναι χωρισμένος σε πέντε τεμάχια / περιοχές. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διαχείρισης καυσίμων λειτουργούν στην περιοχή για διάστημα μεγαλύτερο των 50 χρόνων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Τα χρονοδιαγράμματα


Έχουν ήδη καθοριστεί τα χρονοδιαγράμματα για τη διακοπή της λειτουργίας, αλλά όχι για τη μεταφορά των εργασιών των τερματικών σταθμών στην περιοχή Βασιλικού και τον καθορισμό της διαδικασίας αποξήλωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για τον στρατηγικό προγραμματισμό των μελλοντικών χρήσεων γης και ανάπτυξης στη Ζώνη Διυλιστηρίου και στη Ζώνη Εμπορικών Δραστηριοτήτων.

Οι εργασίες


Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει εργασίες αποξήλωσης και κατεδάφισης των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των κτηρίων που υπάρχουν στον τερματικό σταθμό της ExxonMobil Cyprus Ltd στη Λάρνακα, όπως και τη θαλάσσια σωλήνα του συστήματος πυρόσβεσης του ανατολικού τερματικού. Οι κατασκευές και εγκαταστάσεις που θα αφαιρεθούν αποτελούνται από 16 υπέργειες δεξαμενές αποθήκευσης προϊόντος, 3 αποθήκες, 3 γραφεία, 4 αντλιοστάσια, έναν σταθμό ανεφοδιασμού βυτιοφόρων και σωλήνες.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μπορεί να περιλαμβάνουν την αφαίρεση υπολειμμάτων προϊόντων, απορρύπανση, όπου χρειάζεται, και κατεδάφιση / αφαίρεση των υπέργειων και υπόγειων κατασκευών, χαρακτηρισμό και ανάκτηση οποιουδήποτε επαναχρησιμοποιήσιμου υλικού, διάθεση αποβλήτων και οποιεσδήποτε άλλες εργασίες κριθούν απαραίτητες για την αποκατάσταση του χώρου εργασιών. Θα πραγματοποιηθεί επίσης κατεδάφιση των υπέργειων και υπόγειων κατασκευών.
Η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών κινδύνων κατέδειξε ότι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την υλοποίηση του έργου κυμαίνονται από αμελητέες μέχρι και μικρής σημαντικότητας.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουρές και ταλαιπωρία στην αερογέφυρα Μ. Γειτονιάς

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, 15:11 (τελευταία ενημέρωση 15:11)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Πατριωτικό καθήκον η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πολίτης News, 14:28 (τελευταία ενημέρωση 14:28)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχείο για...έντομα στο Πάρκο Ακαδημίας

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, 14:09 (τελευταία ενημέρωση 14:09)

Επιστροφή
στην αρχή