Φαίδωνος: Δεν έκλεισε ο κύκλος του ΣΑΠΑ με την επιβολή ποινών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως “για μας θα κλείσει αυτός ο κύκλος όταν όλα τα χρήματα των μιζών επιστρέψουν πίσω στους δημότες.

Η σημερινή επιβολή ποινών από το  Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο κλείνει ένα μεγάλο κύκλο αλλά δεν κλείνει ο κύκλος γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, ανέφερε  ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.  

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως “για μας θα κλείσει αυτός ο κύκλος όταν όλα τα χρήματα , τα οποία καταχράστηκαν κάποιοι, είτε ως μίζες αλλά και οι εργολάβοι επωφελήθηκαν με υπερπληρωμές ή με κακοτεχνίες, επιστρέψουν πίσω στους δημότες”.

Για αυτό συνέχισε,το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προχώρησε με καταχώρηση αστικών αγωγών εναντίον των εργολάβων,  σημειώνοντας πως θα προχωρήσουν με αγωγές  και εναντίον των συμβούλων μηχανικών για να διεκδικήσουμε- όπως είπε-  πέρα των 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ ως  υπερπληρωμές που έλαβαν οι εργολάβοι. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ θα κινηθεί ούτως ώστε τα χρήματα τα οποία επιστρέφουν στο Κράτος λόγω των μιζών που είχαν δοθεί να επιστρέψουν πίσω στα ταμεία του ΣΑΠΑ και ο τελικός αποδέκτης να είναι ο δημότης και ο πολίτης που πλήρωσε αυτά τα χρήματα. 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως θα πρέπει να συνεχίσουν κάποιες περαιτέρω αστυνομικές έρευνες για να αναζητηθεί και ΄ένας άλλος κύκλος ατόμων που είχαν εμπλοκή στο να στηθούν αυτές οι εγκληματικές ομάδες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτές οι ομάδες δεν αποτελούνταν μόνο από τους επτά  καταδικασθέντες αλλά και υπάρχουν και μερικοί άλλοι που έχουν ποινικές ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο.  


Επιστροφή
στην αρχή